
Csokis néró


Hozzávalók
Csokis néró
Párizsi krém:
Elkészítés
Elkészítés
Sütőpapírozott lemezre, sima csöves nyomózsákból kis félgömböket, vagy "macska nyelveket" nyomok, kellő helyet hagyva, mert egy kicsit nő a térfogata sütés közben! Megsütjük!
Akkor jó, ha a teteje nem ragad, és könnyen feljön a lemezről.
A krémhez a tejszínt és a cukrokat felforralom, félre húzom és csomómentesre keverem benne a kakaóport, valamint a csokoládét, visszarakom a tűzhelyre és hagyom forrni egyet.
A vaj egyharmadát belekeverem.
Teljesen kihűtöm, majd a krémhez adom a maradék vajat.
Az egyik felet megkenem a krémmel, majd összetapasztom a másikkal és olvasztott csokoládéba mártom az egyik felét.
Hagyom megkötni és fogyasztható is!



Csokis néró
Hozzávalók
Csokis néró
Párizsi krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Sütőpapírozott lemezre, sima csöves nyomózsákból kis félgömböket, vagy "macska nyelveket" nyomok, kellő helyet hagyva, mert egy kicsit nő a térfogata sütés közben! Megsütjük!
Akkor jó, ha a teteje nem ragad, és könnyen feljön a lemezről.
A krémhez a tejszínt és a cukrokat felforralom, félre húzom és csomómentesre keverem benne a kakaóport, valamint a csokoládét, visszarakom a tűzhelyre és hagyom forrni egyet.
A vaj egyharmadát belekeverem.
Teljesen kihűtöm, majd a krémhez adom a maradék vajat.
Az egyik felet megkenem a krémmel, majd összetapasztom a másikkal és olvasztott csokoládéba mártom az egyik felét.
Hagyom megkötni és fogyasztható is!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?