Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis néró

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis néró

45 dkg liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj
1 citrom héja
10 db tojássárgája
olvasztott csokoládé

Párizsi krém:

250 ml tej
5 dkg kristálycukor
20 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat szobahőmérsékletre langyosítom (nem szabad, hogy megfolyjon!) és habosra keverem a porcukorral. Majd egyenként hozzáadom a tojássárgákat és jól beledolgozom. A liszthez keverem a kakaóport, a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot. Egy fakanál segítségével óvatosan a vajhoz keverem.
Sütőpapírozott lemezre, sima csöves nyomózsákból kis félgömböket, vagy "macska nyelveket" nyomok, kellő helyet hagyva, mert egy kicsit nő a térfogata sütés közben! Megsütjük!
Akkor jó, ha a teteje nem ragad, és könnyen feljön a lemezről.
A krémhez a tejszínt és a cukrokat felforralom, félre húzom és csomómentesre keverem benne a kakaóport, valamint a csokoládét, visszarakom a tűzhelyre és hagyom forrni egyet.
A vaj egyharmadát belekeverem.
Teljesen kihűtöm, majd a krémhez adom a maradék vajat.
Az egyik felet megkenem a krémmel, majd összetapasztom a másikkal és olvasztott csokoládéba mártom az egyik felét.
Hagyom megkötni és fogyasztható is!
Csokis néró Csokis néró

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!