Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis perec

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis perec

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
2 ek. olaj
3 ek. kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit, a lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sütőport alaposan összedolgozzuk.
Bőven lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd perec alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele.
Én egy villára raktam, majd egy kanállal mertem rá a csokit.
Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni.
Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Tálalás

70 db perec lett ebből az adagból.

Tárolás

Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Ajándéknak is kiváló.
Csokis perec Csokis perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!