Csokis perec
Hozzávalók
Csokis perec
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
30 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
2 ek. olaj
3 ek. kókuszreszelék
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit, a lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sütőport alaposan összedolgozzuk.
Bőven lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd perec alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele.
Én egy villára raktam, majd egy kanállal mertem rá a csokit.
Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni.
Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Bőven lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd perec alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele.
Én egy villára raktam, majd egy kanállal mertem rá a csokit.
Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni.
Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Tálalás
70 db perec lett ebből az adagból.
Tárolás
Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
Alternatív elkészítés
Ajándéknak is kiváló.
Kedvencnek jelölöm
Csokis perec
Hozzávalók
Csokis perec
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
30 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
2 ek. olaj
3 ek. kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit, a lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sütőport alaposan összedolgozzuk.
Bőven lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd perec alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele.
Én egy villára raktam, majd egy kanállal mertem rá a csokit.
Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni.
Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Bőven lisztezett felületen 4 mm vastagra nyújtjuk, majd perec alakú formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk, és a pereceket bevonjuk vele.
Én egy villára raktam, majd egy kanállal mertem rá a csokit.
Kicsit lecsöpögtetjük, és sütőpapírra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni.
Mikor már elkezdett megszáradni a bevonat, szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Tálalás
70 db perec lett ebből az adagból.
Tárolás
Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
Alternatív elkészítés
Ajándéknak is kiváló.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?