Csokis tejszínes mézes-krémes
Hozzávalók
Lapokhoz:
10 dkg porcukor
5 dkg vaj v. margarin
1 ek méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
kevés tejföl (kb. 1 dl)
35 dkg liszt
3 ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Krémhez:
3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
3 tojássárgája
9 ek cukor
9 dl tej
1 tábla étcsoki
pár csepp rumaroma
250 g margarin
10 dkg porcukor
1/2 l tejszín
Tetejére:
1 tábla Dr. Oetker Tortabevonó ét
2 ek étolaj
Elkészítés
Elkészítés
Először a krémet készítjük el. A tojássárgákat beletesszük egy tálba, összekeverjük a pudingporral, cukorral, kevés tejjel, majd megfőzzük. Beleolvasztjuk a csokit és hozzáadjuk az aromát, kihűtjük. Kikeverjük robotgéppel a margarint a porcukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a pudingot. Szép, sima krémet készítünk.
A cukrot, vajat, mézet mikróban langyosítsuk meg, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, majd beleszitáljuk az előre összekevert lisztet, szódabikarbónát és kakaóport.
Tésztát gyúrunk belőle, 2 részre osztjuk, kicsit pihentetjük (fél órát), majd gáztepsi méretűre nyújtjuk.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük zsírozott tepsi hátulján. Gyorsan sül!
Amíg hűlnek a lapok, felverjük a tejszínt. Megkenjük a krémmel az egyik lapot, rákenjük a tejszínt, rátesszük a másik lapot. A csokit felolvasztjuk az étolajjal és rákenjük a tetejére.
A cukrot, vajat, mézet mikróban langyosítsuk meg, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, majd beleszitáljuk az előre összekevert lisztet, szódabikarbónát és kakaóport.
Tésztát gyúrunk belőle, 2 részre osztjuk, kicsit pihentetjük (fél órát), majd gáztepsi méretűre nyújtjuk.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük zsírozott tepsi hátulján. Gyorsan sül!
Amíg hűlnek a lapok, felverjük a tejszínt. Megkenjük a krémmel az egyik lapot, rákenjük a tejszínt, rátesszük a másik lapot. A csokit felolvasztjuk az étolajjal és rákenjük a tetejére.
Tálalás
Egy nagy gáztepsi méretű sütemény lesz ebből a mennyiségből!
Tárolás
Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!
Alternatív elkészítés
A legjobb másnap szeletelni, amikor állt már egy éjszakát a hűtőben! A lapok szépen megpuhulnak, és összeérnek az ízek! Könnyű szeletelni!
Kedvencnek jelölöm
Csokis tejszínes mézes-krémes
Hozzávalók
Lapokhoz:
10 dkg porcukor
5 dkg vaj v. margarin
1 ek méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
kevés tejföl (kb. 1 dl)
35 dkg liszt
Krémhez:
3 tojássárgája
9 ek cukor
9 dl tej
1 tábla étcsoki
pár csepp rumaroma
250 g margarin
10 dkg porcukor
1/2 l tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Először a krémet készítjük el. A tojássárgákat beletesszük egy tálba, összekeverjük a pudingporral, cukorral, kevés tejjel, majd megfőzzük. Beleolvasztjuk a csokit és hozzáadjuk az aromát, kihűtjük. Kikeverjük robotgéppel a margarint a porcukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a pudingot. Szép, sima krémet készítünk.
A cukrot, vajat, mézet mikróban langyosítsuk meg, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, majd beleszitáljuk az előre összekevert lisztet, szódabikarbónát és kakaóport.
Tésztát gyúrunk belőle, 2 részre osztjuk, kicsit pihentetjük (fél órát), majd gáztepsi méretűre nyújtjuk.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük zsírozott tepsi hátulján. Gyorsan sül!
Amíg hűlnek a lapok, felverjük a tejszínt. Megkenjük a krémmel az egyik lapot, rákenjük a tejszínt, rátesszük a másik lapot. A csokit felolvasztjuk az étolajjal és rákenjük a tetejére.
A cukrot, vajat, mézet mikróban langyosítsuk meg, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, majd beleszitáljuk az előre összekevert lisztet, szódabikarbónát és kakaóport.
Tésztát gyúrunk belőle, 2 részre osztjuk, kicsit pihentetjük (fél órát), majd gáztepsi méretűre nyújtjuk.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük zsírozott tepsi hátulján. Gyorsan sül!
Amíg hűlnek a lapok, felverjük a tejszínt. Megkenjük a krémmel az egyik lapot, rákenjük a tejszínt, rátesszük a másik lapot. A csokit felolvasztjuk az étolajjal és rákenjük a tetejére.
Tálalás
Egy nagy gáztepsi méretű sütemény lesz ebből a mennyiségből!
Tárolás
Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!
Alternatív elkészítés
A legjobb másnap szeletelni, amikor állt már egy éjszakát a hűtőben! A lapok szépen megpuhulnak, és összeérnek az ízek! Könnyű szeletelni!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?