Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis tejszínes mézes-krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lapokhoz:

10 dkg porcukor
5 dkg vaj v. margarin
1 ek méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
kevés tejföl (kb. 1 dl)
35 dkg liszt

Krémhez:

3 tojássárgája
9 ek cukor
9 dl tej
1 tábla étcsoki
pár csepp rumaroma
250 g margarin
10 dkg porcukor
1/2 l tejszín

Tetejére:

2 ek étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a krémet készítjük el. A tojássárgákat beletesszük egy tálba, összekeverjük a pudingporral, cukorral, kevés tejjel, majd megfőzzük. Beleolvasztjuk a csokit és hozzáadjuk az aromát, kihűtjük. Kikeverjük robotgéppel a margarint a porcukorral, majd apránként hozzáadagoljuk a pudingot. Szép, sima krémet készítünk.
A cukrot, vajat, mézet mikróban langyosítsuk meg, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük. Beleütjük a tojásokat, majd beleszitáljuk az előre összekevert lisztet, szódabikarbónát és kakaóport.
Tésztát gyúrunk belőle, 2 részre osztjuk, kicsit pihentetjük (fél órát), majd gáztepsi méretűre nyújtjuk.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük zsírozott tepsi hátulján. Gyorsan sül!
Amíg hűlnek a lapok, felverjük a tejszínt. Megkenjük a krémmel az egyik lapot, rákenjük a tejszínt, rátesszük a másik lapot. A csokit felolvasztjuk az étolajjal és rákenjük a tetejére.

Tálalás

Egy nagy gáztepsi méretű sütemény lesz ebből a mennyiségből!

Tárolás

Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!

Alternatív elkészítés

A legjobb másnap szeletelni, amikor állt már egy éjszakát a hűtőben! A lapok szépen megpuhulnak, és összeérnek az ízek! Könnyű szeletelni!
Csokis tejszínes mézes-krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!