Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokitorta szülinapra

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 tojás
8 ek cukor
6 ek liszt
2 ek darált dió (puhább, zsírosabb lesz a piskóta)

Krém:

30 dkg margarin
20-30 dkg porcukor (ízlés szerint)
3,5 dl tej
1 tábla jó minőségű étcsoki
pici rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kerek tortaformát zsírozunk, lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Megsütjük a piskótát.
A csokipudingot megfőzzük a tejjel, még forrón beletördeljük az étcsokit, és néha megkeverve kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a kihűlt csokis pudingot, a kakaóport és a rumot. Keveset kiveszünk a krémből díszíteni, a többivel megtöltjük és körbekenjük a tortát.
Díszítjük.

Tálalás

Kb. 12 szelet.

Tárolás

Hűteni kell.
Csokitorta szülinapra Csokitorta szülinapra

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!