Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládé szuflé

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokoládé szuflé

15 dkg margarin
3 db tojás
10-15 dkg cukor
3 ek. liszt
12,5 dkg étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Mikrohullámú sütőben 12,5 dkg margarint, és a csokoládét összeolvasztjuk, majd szép simára kikeverjük.
Egy külön tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a csokoládés masszát. Alaposan összekeverjük.
4 tűzálló tálkát (szuflé formát) alaposan kimargarinozunk, 3/4-ig megtöltjük a masszával. 160 fokon 15-18 percig sütjük. Mielőtt kifordítjuk a formákból hagyjuk kihűlni.

Tálalás

4 adag. A szuflé formákból kifordítva tálaljuk. A sütés idejét el kell találni, hogy a közepe még folyós maradjon.
Csokoládé szuflé Csokoládé szuflé Csokoládé szuflé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!