Csupasz torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Piskótatésztához 1:
Piskótatésztához 2:
Kenéshez:
Mascaropone krémhez:
Gyümölcsdíszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egymás után két piskótalapot sütünk: a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát elsimítjuk a formában, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Leoldjuk és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A forma kihűlt alját a fent leírtak szerint előkészítjük. Elkészítjük és megsütjük a második piskótalapot is.
Leoldjuk és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni.
Mascarpone krém:
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk.
A mascarpone-t összekeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe. A krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és egy kis csücsköt levágunk.
Az egyik alsó piskótalapot tortatálra fektetjük, és 1 evőkanál gyümölcskrémmel megkenjük. A krém ¼ részét halmokban a piskótalapra nyomjuk. Rátesszük a második piskótalapot, kicsit rányomkodjuk, 1 evőkanál gyümölcskrémmel megkenjük, és a krém ¼ részét halmokban rányomjuk. A harmadik piskótalapnál ugyanígy járunk el. Ráfektetjük a negyedik piskótalapot, kicsit rányomkodjuk, és a maradék krémet ugyancsak halmokban rányomjuk. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. Az epret megmossuk, és méretüktől függően felezzük vagy negyedeljük. A gyümölcsöket és a dekorvirágokat ízlésesen elhelyezzük a tortán, és tálaljuk.
Tippek:
Mindkét tortalapot megsüthetjük előző nap is.
Csupasz torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (20 cm Ø):
Piskótatésztához 1:
Piskótatésztához 2:
Kenéshez:
Mascaropone krémhez:
Gyümölcsdíszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egymás után két piskótalapot sütünk: a tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig verjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. Röviden belekeverjük az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát elsimítjuk a formában, majd a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Leoldjuk és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni. A forma kihűlt alját a fent leírtak szerint előkészítjük. Elkészítjük és megsütjük a második piskótalapot is.
Leoldjuk és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk. Eltávolítjuk a forma alját, és hagyjuk kihűlni.
Mascarpone krém:
Mindkét piskótalapot egyszer vízszintesen átvágjuk.
A mascarpone-t összekeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarpone krémbe. A krémet habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük, és egy kis csücsköt levágunk.
Az egyik alsó piskótalapot tortatálra fektetjük, és 1 evőkanál gyümölcskrémmel megkenjük. A krém ¼ részét halmokban a piskótalapra nyomjuk. Rátesszük a második piskótalapot, kicsit rányomkodjuk, 1 evőkanál gyümölcskrémmel megkenjük, és a krém ¼ részét halmokban rányomjuk. A harmadik piskótalapnál ugyanígy járunk el. Ráfektetjük a negyedik piskótalapot, kicsit rányomkodjuk, és a maradék krémet ugyancsak halmokban rányomjuk. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. Az epret megmossuk, és méretüktől függően felezzük vagy negyedeljük. A gyümölcsöket és a dekorvirágokat ízlésesen elhelyezzük a tortán, és tálaljuk.
Tippek:
Mindkét tortalapot megsüthetjük előző nap is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?