
Cupcake cukormázzal


Hozzávalók
Muffin:
Cukormáz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
1. A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat.
2. Kézi habverővel keverd simára.
3. Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport, kakaóport, majd a csokidarabokat.
4. Mindezt keverd simára.
5. Egyenletesen adagold a sütőformába. (Egy formába egy evőkanálnyit tegyél.)
6. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
Cukormáz:
1. A krémhez a lágy vajat keverd habosra a cukor egyik felével.
2. Adj hozzá egy evőkanál vizet, majd alaposan keverd el.
3. Majd dolgozd hozzá a porcukor másik felét.
Habzsák segítségével körkörösen nyomd a kihűlt cupcake tetejére.
Alternatív elkészítés


Cupcake cukormázzal
Hozzávalók
Muffin:
Cukormáz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
1. A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat.
2. Kézi habverővel keverd simára.
3. Apránként add hozzá a lisztet és a sütőport, kakaóport, majd a csokidarabokat.
4. Mindezt keverd simára.
5. Egyenletesen adagold a sütőformába. (Egy formába egy evőkanálnyit tegyél.)
6. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
Cukormáz:
1. A krémhez a lágy vajat keverd habosra a cukor egyik felével.
2. Adj hozzá egy evőkanál vizet, majd alaposan keverd el.
3. Majd dolgozd hozzá a porcukor másik felét.
Habzsák segítségével körkörösen nyomd a kihűlt cupcake tetejére.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?