
Diétás túrós-barackos sütemény


Hozzávalók
Diétás túrós-barackos sütemény
Elkészítés
Elkészítés
A barackokat megmossuk, héjukat lehúzzuk, magjukat kiszedjük, és a gyümölcshúst cikkekre vágjuk.
Az édesítőt két kanál között porrá törjük, és a tojásfehérjéhez szórjuk, majd kemény habbá verjük.
A felvert tojásfehérjét óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Egy közepes méretű tepsit (20×33 cm) kikenünk margarinnal, és kevéske liszttel megszórjuk, a masszát szépen elsimítjuk benne.
A tetejére pakolgatjuk a barackszeleteket.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Tárolás
Alternatív elkészítés
A hozzávalók felsorolásakor zárójelben található a nem diétás összetevő.


Diétás túrós-barackos sütemény
Hozzávalók
Diétás túrós-barackos sütemény
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A barackokat megmossuk, héjukat lehúzzuk, magjukat kiszedjük, és a gyümölcshúst cikkekre vágjuk.
Az édesítőt két kanál között porrá törjük, és a tojásfehérjéhez szórjuk, majd kemény habbá verjük.
A felvert tojásfehérjét óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Egy közepes méretű tepsit (20×33 cm) kikenünk margarinnal, és kevéske liszttel megszórjuk, a masszát szépen elsimítjuk benne.
A tetejére pakolgatjuk a barackszeleteket.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Tárolás
Alternatív elkészítés
A hozzávalók felsorolásakor zárójelben található a nem diétás összetevő.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?