Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diétás túrós-barackos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diétás túrós-barackos sütemény

4 egész tojás
40 szem édesítő (vagy 10 dkg cukor)
12,5 dkg margarin
0,5 kg túró
6 ek. búzadara
2 ek. vanília aroma (vagy 2 tasak vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja
3 nagyobb őszibarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A túrót egy tálban egy villa segítségével alaposan összetörjük, hozzáadjuk a sütőport, a búzadarát, aromát, citrom héját, a margarint. Elválasztjuk a tojásokat, és a sárgájukat is beletesszük. Jól összedolgozzuk.
A barackokat megmossuk, héjukat lehúzzuk, magjukat kiszedjük, és a gyümölcshúst cikkekre vágjuk.
Az édesítőt két kanál között porrá törjük, és a tojásfehérjéhez szórjuk, majd kemény habbá verjük.
A felvert tojásfehérjét óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Egy közepes méretű tepsit (20×33 cm) kikenünk margarinnal, és kevéske liszttel megszórjuk, a masszát szépen elsimítjuk benne.
A tetejére pakolgatjuk a barackszeleteket.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Alternatív elkészítés

Bármilyen más gyümölccsel elkészíthető.
A hozzávalók felsorolásakor zárójelben található a nem diétás összetevő.
Diétás túrós-barackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!