
Dió torta - házi és csak dióval


Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Feltesszük forrni a tejet, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd ezzel leforrázuk a diót . Hagyjuk kihűlni. Ezután a már cukorral kikavart vajat hozzáadjuk a dióhoz, és simára keverjük.
A két piskotát krémmel összeragasztjuk, és a maradék krémmel kívül lekenjük a piskótát .
Csokireszelékkel díszítjük .
Tálalás
Tárolás




Dió torta - házi és csak dióval
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Feltesszük forrni a tejet, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd ezzel leforrázuk a diót . Hagyjuk kihűlni. Ezután a már cukorral kikavart vajat hozzáadjuk a dióhoz, és simára keverjük.
A két piskotát krémmel összeragasztjuk, és a maradék krémmel kívül lekenjük a piskótát .
Csokireszelékkel díszítjük .
Tálalás
Tárolás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?