Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dió torta - házi és csak dióval

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

2x6 tojás
2x12 ek. cukor
2x12 ek. liszt
2x4 és 1/2 ek. víz
egy citrom reszelt héja
2 piskotát sütünk belőle .

Krémhez:

1 kg darált dió
1/2 l tej
25 dkg cukor
50 dkg vaj vagy margarin (2 Unirea vagy Rama margarin)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, a citrom héjával, a felfutatott szódaport (vagy szalalkálit) a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet . Felverjük a tojásfehérjéket és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze összekeverjük a tojássárgás lisztes masszával. Ezután kivajazott és kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kb. fél órát sütjük . Ezt még egyszer megismétejük, és így két piskotánk lesz.
Feltesszük forrni a tejet, és hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd ezzel leforrázuk a diót . Hagyjuk kihűlni. Ezután a már cukorral kikavart vajat hozzáadjuk a dióhoz, és simára keverjük.
A két piskotát krémmel összeragasztjuk, és a maradék krémmel kívül lekenjük a piskótát .
Csokireszelékkel díszítjük .

Tálalás

Kb. 3500 g-os torta lesz és 24 szeletes

Tárolás

hideg és száraz helyen
Dió torta - házi és csak dióval Dió torta - házi és csak dióval Dió torta - házi és csak dióval

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!