Diókrémes három lekváros rolád
Hozzávalók
Kakaós piskóta:
Sárga piskóta:
Töltelék:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Majd rögtön feltekerjük tekercsnek.
A sárga piskóta hozzávalóiból is a szokott módon piskótát készítünk sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, és azonnal feltekerjük tekercsnek.
Krém:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával és a vaníliával, rummal ízesítjük, majd hozzákeverjük a diós masszát.
A sárga lapot széthajtjuk és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, mindegyiket megkenjük a különböző lekvárokkal és szorosan feltekerjük.
A kakaós piskótát is kiterítjük, megkenjük a diós krémmel annyit hagyva belőle, hogy kívülről is be tudjuk kenni. A három lekváros tekercset egymásra helyezzük a diós krémmel megkent piskóta lap közepén és szorosan körbe tekerjük a kakaós piskótát.
Kívülről bekenjük a félre tett krémmel és díszítjük tetszés szerint.
Tálalás
Diókrémes három lekváros rolád
Hozzávalók
Kakaós piskóta:
Sárga piskóta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Majd rögtön feltekerjük tekercsnek.
A sárga piskóta hozzávalóiból is a szokott módon piskótát készítünk sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, és azonnal feltekerjük tekercsnek.
Krém:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával és a vaníliával, rummal ízesítjük, majd hozzákeverjük a diós masszát.
A sárga lapot széthajtjuk és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, mindegyiket megkenjük a különböző lekvárokkal és szorosan feltekerjük.
A kakaós piskótát is kiterítjük, megkenjük a diós krémmel annyit hagyva belőle, hogy kívülről is be tudjuk kenni. A három lekváros tekercset egymásra helyezzük a diós krémmel megkent piskóta lap közepén és szorosan körbe tekerjük a kakaós piskótát.
Kívülről bekenjük a félre tett krémmel és díszítjük tetszés szerint.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?