Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós álom torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós álom torta

piskóta: 2x
5 darab tojásfehérje
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
1 evőkanál liszt

Tojás krém:

10 darab tojássárgája
10 evőkanál cukor
600 ml tej
250 g vaj
5 evőkanál porcukor

Grillázs krém:

300 g cukor
200 g darát dió
300 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28 cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskóta lapot sütünk (5-5 tojásfehérjéből), 180°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől.
Tojáskrém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, vanília aromával, keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.
Grillázs krém:
A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás: Tészta- Krém 1-Krém 2-Tészta-Krém 1-Krém 2. Összeállítjuk a tortát a tetejét megkenjük a 2. krémmel és megszórjuk a grillázzsal. Tejszínnel díszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Alternatív elkészítés

Isteni finom igazán ünnepi torta!
Diós álom torta Diós álom torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!