Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
5 dkg porcukor
1,5 dl tej
1 dkg élesztő
20 dkg vaj
1 db tojássárgája
0,5 dkg só

Töltelék:

25 dkg darált dió
5 dkg méz
15 dkg cukor
fél citrom és narancs lereszelt héja
késhegynyi fahéj
7,5 dl víz
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolát áztassuk be langyos rumos vízbe!

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a sóval és a vajjal. A tej felében eldolgozzuk az élesztőt némi porcukorral. A maradék tejbe keverjük bele a porcukor maradékát, illetve a tojássárgáját. Mindkét folyadékot öntsük a vajas lisztre és gyors mozdulatokkal gyúrjuk be.
Annak függvényében, hogy mekkora súlyú bejgliket szeretnénk mérjünk ki 15, illetve 30 dkg-s tésztadarabokat, virgoljuk ki (gömbölyítsük ki) és felhasználásig tegyük hűtőbe!
A töltetékhez a fahéjon és a dión kívül tegyünk mindent egy lábasba és forraljuk fel. Mikor már forr, belekeverjük a fahéjat, végül ráöntjük a darált dióra és alaposan eldolgozzuk.
Várjuk meg, amíg kissé kihűl a massza és könnyen alakítható nem lesz!
A kiadagolásnál hasonlóképpen járunk el, mint a tészta esetén.
Lisztezett deszkán nyújtsuk négyszög alakúra a tésztát, két fólia között hasonló méretűre vékonyítsuk a tölteléket, majd borítsuk a tésztára.
Két oldalát, valamint a tetején lévő részt kissé hajtsuk be, s kezdjük el óvatosan, jól összenyomkodva feltekerni. Ha ez megtörtént kézzel hengergetve tovább alakítható.
Tepsire tesszük és megkenjük tojássárgájával, betesszük a hűtőbe, s hagyjuk teljesen megszáradni.
Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten rászárítjuk.
Sütés után egy fogpiszkálóval megszurkáljuk az oldalát. Kb.: 200C-on aranybarnára sütjük!

Alternatív elkészítés

Ha esetleg mégis kirepedne az oldala két vonalzóval, vagy két késsel ellentétes mozdulatokkal kissé kiegyenlíthetjük!
Diós bejgli Diós bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!