Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
5 dkg porcukor
1,5 dl tej
1 dkg élesztő
20 dkg vaj
1 db tojássárgája
0,5 dkg só

Töltelék:

25 dkg darált dió
5 dkg méz
15 dkg cukor
fél citrom és narancs lereszelt héja
késhegynyi fahéj
7,5 dl víz
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolát áztassuk be langyos rumos vízbe!

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a sóval és a vajjal. A tej felében eldolgozzuk az élesztőt némi porcukorral. A maradék tejbe keverjük bele a porcukor maradékát, illetve a tojássárgáját. Mindkét folyadékot öntsük a vajas lisztre és gyors mozdulatokkal gyúrjuk be.
Annak függvényében, hogy mekkora súlyú bejgliket szeretnénk mérjünk ki 15, illetve 30 dkg-s tésztadarabokat, virgoljuk ki (gömbölyítsük ki) és felhasználásig tegyük hűtőbe!
A töltetékhez a fahéjon és a dión kívül tegyünk mindent egy lábasba és forraljuk fel. Mikor már forr, belekeverjük a fahéjat, végül ráöntjük a darált dióra és alaposan eldolgozzuk.
Várjuk meg, amíg kissé kihűl a massza és könnyen alakítható nem lesz!
A kiadagolásnál hasonlóképpen járunk el, mint a tészta esetén.
Lisztezett deszkán nyújtsuk négyszög alakúra a tésztát, két fólia között hasonló méretűre vékonyítsuk a tölteléket, majd borítsuk a tésztára.
Két oldalát, valamint a tetején lévő részt kissé hajtsuk be, s kezdjük el óvatosan, jól összenyomkodva feltekerni. Ha ez megtörtént kézzel hengergetve tovább alakítható.
Tepsire tesszük és megkenjük tojássárgájával, betesszük a hűtőbe, s hagyjuk teljesen megszáradni.
Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten rászárítjuk.
Sütés után egy fogpiszkálóval megszurkáljuk az oldalát. Kb.: 200C-on aranybarnára sütjük!

Alternatív elkészítés

Ha esetleg mégis kirepedne az oldala két vonalzóval, vagy két késsel ellentétes mozdulatokkal kissé kiegyenlíthetjük!
Diós bejgli Diós bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!