
Diós bejgli


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Annak függvényében, hogy mekkora súlyú bejgliket szeretnénk mérjünk ki 15, illetve 30 dkg-s tésztadarabokat, virgoljuk ki (gömbölyítsük ki) és felhasználásig tegyük hűtőbe!
A töltetékhez a fahéjon és a dión kívül tegyünk mindent egy lábasba és forraljuk fel. Mikor már forr, belekeverjük a fahéjat, végül ráöntjük a darált dióra és alaposan eldolgozzuk.
Várjuk meg, amíg kissé kihűl a massza és könnyen alakítható nem lesz!
A kiadagolásnál hasonlóképpen járunk el, mint a tészta esetén.
Lisztezett deszkán nyújtsuk négyszög alakúra a tésztát, két fólia között hasonló méretűre vékonyítsuk a tölteléket, majd borítsuk a tésztára.
Két oldalát, valamint a tetején lévő részt kissé hajtsuk be, s kezdjük el óvatosan, jól összenyomkodva feltekerni. Ha ez megtörtént kézzel hengergetve tovább alakítható.
Tepsire tesszük és megkenjük tojássárgájával, betesszük a hűtőbe, s hagyjuk teljesen megszáradni.
Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten rászárítjuk.
Sütés után egy fogpiszkálóval megszurkáljuk az oldalát. Kb.: 200C-on aranybarnára sütjük!
Alternatív elkészítés



Diós bejgli
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Annak függvényében, hogy mekkora súlyú bejgliket szeretnénk mérjünk ki 15, illetve 30 dkg-s tésztadarabokat, virgoljuk ki (gömbölyítsük ki) és felhasználásig tegyük hűtőbe!
A töltetékhez a fahéjon és a dión kívül tegyünk mindent egy lábasba és forraljuk fel. Mikor már forr, belekeverjük a fahéjat, végül ráöntjük a darált dióra és alaposan eldolgozzuk.
Várjuk meg, amíg kissé kihűl a massza és könnyen alakítható nem lesz!
A kiadagolásnál hasonlóképpen járunk el, mint a tészta esetén.
Lisztezett deszkán nyújtsuk négyszög alakúra a tésztát, két fólia között hasonló méretűre vékonyítsuk a tölteléket, majd borítsuk a tésztára.
Két oldalát, valamint a tetején lévő részt kissé hajtsuk be, s kezdjük el óvatosan, jól összenyomkodva feltekerni. Ha ez megtörtént kézzel hengergetve tovább alakítható.
Tepsire tesszük és megkenjük tojássárgájával, betesszük a hűtőbe, s hagyjuk teljesen megszáradni.
Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten rászárítjuk.
Sütés után egy fogpiszkálóval megszurkáljuk az oldalát. Kb.: 200C-on aranybarnára sütjük!
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?