Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós habos-pudingos szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

50 dkg liszt
10 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 db tojássárgája
3 ek. tejföl

A tojáshabhoz:

3 db tojásfehérje
5 dkg cukor
15 dkg dió

A krémhez:

5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot, és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk.
2. A tésztát 3 részre osztjuk, kisodorjuk, és tepsi hátoldalára tesszük.
3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, minden lapot megkenünk habbal, megszórjuk dióval, így sütünk 3 lapot.
4. A pudingport felfőzzük, ha kihűlt, összevegyítjük a vaj és a cukor keverékével, és megtöltjük vele a megsütött lapokat.
Diós habos-pudingos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!