Diós habos-pudingos szelet
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg margarin
3 db tojássárgája
3 ek. tejföl
A tojáshabhoz:
3 db tojásfehérje
5 dkg cukor
15 dkg dió
A krémhez:
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Elkészítés
Elkészítés
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot, és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk.
2. A tésztát 3 részre osztjuk, kisodorjuk, és tepsi hátoldalára tesszük.
3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, minden lapot megkenünk habbal, megszórjuk dióval, így sütünk 3 lapot.
4. A pudingport felfőzzük, ha kihűlt, összevegyítjük a vaj és a cukor keverékével, és megtöltjük vele a megsütött lapokat.
2. A tésztát 3 részre osztjuk, kisodorjuk, és tepsi hátoldalára tesszük.
3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, minden lapot megkenünk habbal, megszórjuk dióval, így sütünk 3 lapot.
4. A pudingport felfőzzük, ha kihűlt, összevegyítjük a vaj és a cukor keverékével, és megtöltjük vele a megsütött lapokat.
Kedvencnek jelölöm
Diós habos-pudingos szelet
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg margarin
3 db tojássárgája
3 ek. tejföl
A tojáshabhoz:
3 db tojásfehérje
5 dkg cukor
15 dkg dió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot, és jól összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk.
2. A tésztát 3 részre osztjuk, kisodorjuk, és tepsi hátoldalára tesszük.
3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, minden lapot megkenünk habbal, megszórjuk dióval, így sütünk 3 lapot.
4. A pudingport felfőzzük, ha kihűlt, összevegyítjük a vaj és a cukor keverékével, és megtöltjük vele a megsütött lapokat.
2. A tésztát 3 részre osztjuk, kisodorjuk, és tepsi hátoldalára tesszük.
3. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, minden lapot megkenünk habbal, megszórjuk dióval, így sütünk 3 lapot.
4. A pudingport felfőzzük, ha kihűlt, összevegyítjük a vaj és a cukor keverékével, és megtöltjük vele a megsütött lapokat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?