Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kávés szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 db tojásfehérje
12 dkg cukor
20 dkg dió (darálva)
3 ek. rétesliszt

Krém:

6 db tojássárgája
20 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé (60%)
1 dl fekete kávé
15 dkg Rama
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt előmelegíteni, tepsit sütőpapírral kibélelni (30*22), kávét főzni, csokit feldarabolni.

Elkészítés

A tojásfehérjét felverem és hozzáadom a cukrot, a diót, a réteslisztet és a sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm (tűpróba).
Közben a tojássárgákat kikeverem a cukorral, és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a csokit és a kávét. Kis lángon főzöm, amíg besűrűsödik, folyamatosan kell keverni, mert leragadhat. Ha kihűlni a massza hozzákeverem a Ramát és a kihűlt tésztalapra simítom.
Megszórom tortadarával.
Hűtőbe pihentetem egy éjszakán át.

Tálalás

A tetejére csoki reszeléket, színes dekor cukorkát vagy darált diót is szórhatunk.

Tárolás

Hűtőben.
Diós kávés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!