
Diós krémes szelet


Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához összegyúrom a lisztet, 20 dkg diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet, négy részre osztom, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.
A krémhez összekeverem a tejfölt, maradék diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.
Tálalás
Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem. Kb. 40 szelet lesz belőle.




Diós krémes szelet
Hozzávalók
A tésztához:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához összegyúrom a lisztet, 20 dkg diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet, négy részre osztom, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.
A krémhez összekeverem a tejfölt, maradék diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.
Tálalás
Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem. Kb. 40 szelet lesz belőle.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?