Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós krémes szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

75 dkg liszt
20 dkg dió
35 dkg kristálycukor
6 tojás
2 kávéskanál szódabikarbóna
3 ek. méz

A krémhez:

6 pohár tejföl (1150 g)
40 dkg dió
30 dkg porcukor

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
2 ek. étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megdarálom a diót.
A tésztához összegyúrom a lisztet, 20 dkg diót, kristálycukrot, tojást, szódabikarbónát és mézet, négy részre osztom, és lisztezett felületen négy, egyenként gáztepsi méretű, 3-4 mm vastagságú lapot nyújtok.
A tepsi hátára fektetem a lapokat. 180 fokra melegített sütőben, egyenként 6-7 perc alatt megsütöm. Ügyeljünk a lapok sütésére, nehogy megégjen. Ha színesedik, akkor készen van.
A krémhez összekeverem a tejfölt, maradék diót, porcukrot, vaníliás cukrot és megtöltöm a lapokat.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét az olajjal együtt, és bevonom vele a sütemény tetejét.

Tálalás

Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a tészta puhuljon egy kicsit.
Hűvös helyen tartom és másnap szeletelem. Kb. 40 szelet lesz belőle.
Diós krémes szelet Diós krémes szelet Diós krémes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!