Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-lekváros szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
2 dl tejföl
1 csipet só

Töltelékhez:

10 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 dl tej
20 dkg darált dió
2 db tojásfehérje
6 ek. sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tésztához:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és két részre osztjuk.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik rész tésztát, lekvárral megkenjük, erre ráöntjük a tölteléket, és a másik tésztalappal befedjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Miután megsült és kissé kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.
Töltelékhez:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sütőport, a darált diót és a keményre felvert habot.
Diós-lekváros szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!