Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mákos, fahéjas kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós, mákos, fahéjas kalács

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
14 dkg cukor
1 teáskanál só
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 tojás

Töltelék:

20 dkg darált dió vagy mák
15 dkg cukor
6 dkg margarin
1 citrom reszelt héja, leve
10 dkg mazsola
1 dl tej

Fahéjas töltelék:

3-4 evőkanál fahéj
15 dkg cukor
4 dkg margarin
5 dkg mazsola

Kenéshez:

1 db tojás
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A lisztet összekeverem a cukorral, sóval, hozzáadom az élesztős tejet, a tojásokat és az olajat keverőgéppel jól kidolgozom. Nedves ruhával letakarva egy órát kelesztem. A mákot, diót, a cukorral, vaníliával, mazsolával, tejjel összekeverem és hozzáadom a citromhéjat és levet. A margarint felolvasztom, hagyom langyosra hűlni. A megkelt tésztát kettőre osztom és kinyújtom, megkenem a margarinnal és a dió vagy mák töltelékkel és két oldalról feltekerem, mint a piskótát. Kikent tepsibe rakom, még kelesztem 20 percet, megkenem a tejjel kevert tojással és 180 fokon 30-35 percig sütöm, ha szép pirosra sült kiveszem, és nedves ruhával letakarom, majd kiborítom a tepsiből. A fahéjas tölteléknél szinten megkenem a margarinnal a tésztát és rászórom a fahéjjal, cukorral, mazsolával kevert tölteléket.

Alternatív elkészítés

Most a mákos töltelékre aszalt áfonyát tettem, nagyon finom ezzel is!
Dupla adagot készítettem!
Diós, mákos, fahéjas kalács Diós, mákos, fahéjas kalács Diós, mákos, fahéjas kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!