Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mákos, fahéjas kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós, mákos, fahéjas kalács

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
14 dkg cukor
1 teáskanál só
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 tojás

Töltelék:

20 dkg darált dió vagy mák
15 dkg cukor
6 dkg margarin
1 citrom reszelt héja, leve
10 dkg mazsola
1 dl tej

Fahéjas töltelék:

3-4 evőkanál fahéj
15 dkg cukor
4 dkg margarin
5 dkg mazsola

Kenéshez:

1 db tojás
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A lisztet összekeverem a cukorral, sóval, hozzáadom az élesztős tejet, a tojásokat és az olajat keverőgéppel jól kidolgozom. Nedves ruhával letakarva egy órát kelesztem. A mákot, diót, a cukorral, vaníliával, mazsolával, tejjel összekeverem és hozzáadom a citromhéjat és levet. A margarint felolvasztom, hagyom langyosra hűlni. A megkelt tésztát kettőre osztom és kinyújtom, megkenem a margarinnal és a dió vagy mák töltelékkel és két oldalról feltekerem, mint a piskótát. Kikent tepsibe rakom, még kelesztem 20 percet, megkenem a tejjel kevert tojással és 180 fokon 30-35 percig sütöm, ha szép pirosra sült kiveszem, és nedves ruhával letakarom, majd kiborítom a tepsiből. A fahéjas tölteléknél szinten megkenem a margarinnal a tésztát és rászórom a fahéjjal, cukorral, mazsolával kevert tölteléket.

Alternatív elkészítés

Most a mákos töltelékre aszalt áfonyát tettem, nagyon finom ezzel is!
Dupla adagot készítettem!
Diós, mákos, fahéjas kalács Diós, mákos, fahéjas kalács Diós, mákos, fahéjas kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!