Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mákos, fahéjas kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós, mákos, fahéjas kalács

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
14 dkg cukor
1 teáskanál só
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 tojás

Töltelék:

20 dkg darált dió vagy mák
15 dkg cukor
6 dkg margarin
1 citrom reszelt héja, leve
10 dkg mazsola
1 dl tej

Fahéjas töltelék:

3-4 evőkanál fahéj
15 dkg cukor
4 dkg margarin
5 dkg mazsola

Kenéshez:

1 db tojás
2 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A lisztet összekeverem a cukorral, sóval, hozzáadom az élesztős tejet, a tojásokat és az olajat keverőgéppel jól kidolgozom. Nedves ruhával letakarva egy órát kelesztem. A mákot, diót, a cukorral, vaníliával, mazsolával, tejjel összekeverem és hozzáadom a citromhéjat és levet. A margarint felolvasztom, hagyom langyosra hűlni. A megkelt tésztát kettőre osztom és kinyújtom, megkenem a margarinnal és a dió vagy mák töltelékkel és két oldalról feltekerem, mint a piskótát. Kikent tepsibe rakom, még kelesztem 20 percet, megkenem a tejjel kevert tojással és 180 fokon 30-35 percig sütöm, ha szép pirosra sült kiveszem, és nedves ruhával letakarom, majd kiborítom a tepsiből. A fahéjas tölteléknél szinten megkenem a margarinnal a tésztát és rászórom a fahéjjal, cukorral, mazsolával kevert tölteléket.

Alternatív elkészítés

Most a mákos töltelékre aszalt áfonyát tettem, nagyon finom ezzel is!
Dupla adagot készítettem!
Diós, mákos, fahéjas kalács Diós, mákos, fahéjas kalács Diós, mákos, fahéjas kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!