Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós, mézes kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós, mézes kuglóf

175 g méz
4 darab tojás
50 g barna cukor
9 dkg morzsa
9 dkg dió
2-3 evőkanál kristálycukor
2 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tálaláshoz:

Habbá vert tejszín
2 literes kuglóf forma

Díszítéshez:

Fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kuglóf formát kivajazzuk és porcukorral mindenhol megszórjuk. Vízfürdőn megfolyósítjuk a mézet, hozzáadjuk a tojások elhabart sárgáját a cukrot és a vaníliát. A diót a morzsával, a sütőporral összekeverjük, majd a mézes masszához adjuk. A felvert tojások fehérjét lazán hozzákeverjük a tojásos masszához, hogy ne törjön össze. 180 fokon 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt a felolvasztott csokoládékkal lecsurgatjuk.
Felvert tejszínnel, lekvárral tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, sokáig eláll, puha marad!
Diós, mézes kuglóf Diós, mézes kuglóf Diós, mézes kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!