Diós pite
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
7-8 dkg cukor
csipetnyi só
kevés tej vagy tejföl
Töltelék:
20-25 dkg őrölt dió
1 dl tej
5 dkg mazsola
kevés rum
ízlés szerint cukor
valamilyen savanykás íz
Elkészítés
Előkészítés
A diót megöröljük és a mazsolát rumba áztajuk.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel vagy tejföllel, hogy egy puha tésztát kapjunk. Keveset félreteszünk belőle a rácsozásnak, a többivel kibélelünk egy kisméretű tepsit. Megkenjük savanykás ízzel. Én itthon készített kajszibarack ízt használtam. Az őrölt diót leforrázzuk a felforrósított tejjel, édesítjük ízlés szerint cukorral. Hozzákeverjük a rumba áztatott mazsolát. Én beletettem a rumot is. Elsimítjuk a diót a tésztán majd a félretett tésztával berácsozzuk. A rácsokat megkenjük tojássárgával és a süteményt megsütjük.
Kedvencnek jelölöm
Diós pite
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
7-8 dkg cukor
csipetnyi só
kevés tej vagy tejföl
Töltelék:
20-25 dkg őrölt dió
1 dl tej
5 dkg mazsola
kevés rum
ízlés szerint cukor
valamilyen savanykás íz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A diót megöröljük és a mazsolát rumba áztajuk.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel vagy tejföllel, hogy egy puha tésztát kapjunk. Keveset félreteszünk belőle a rácsozásnak, a többivel kibélelünk egy kisméretű tepsit. Megkenjük savanykás ízzel. Én itthon készített kajszibarack ízt használtam. Az őrölt diót leforrázzuk a felforrósított tejjel, édesítjük ízlés szerint cukorral. Hozzákeverjük a rumba áztatott mazsolát. Én beletettem a rumot is. Elsimítjuk a diót a tésztán majd a félretett tésztával berácsozzuk. A rácsokat megkenjük tojássárgával és a süteményt megsütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?