Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
7-8 dkg cukor
csipetnyi só
kevés tej vagy tejföl

Töltelék:

20-25 dkg őrölt dió
1 dl tej
5 dkg mazsola
kevés rum
ízlés szerint cukor
valamilyen savanykás íz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A diót megöröljük és a mazsolát rumba áztajuk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel vagy tejföllel, hogy egy puha tésztát kapjunk. Keveset félreteszünk belőle a rácsozásnak, a többivel kibélelünk egy kisméretű tepsit. Megkenjük savanykás ízzel. Én itthon készített kajszibarack ízt használtam. Az őrölt diót leforrázzuk a felforrósított tejjel, édesítjük ízlés szerint cukorral. Hozzákeverjük a rumba áztatott mazsolát. Én beletettem a rumot is. Elsimítjuk a diót a tésztán majd a félretett tésztával berácsozzuk. A rácsokat megkenjük tojássárgával és a süteményt megsütjük.
Diós pite Diós pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!