Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
7-8 dkg cukor
csipetnyi só
kevés tej vagy tejföl

Töltelék:

20-25 dkg őrölt dió
1 dl tej
5 dkg mazsola
kevés rum
ízlés szerint cukor
valamilyen savanykás íz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A diót megöröljük és a mazsolát rumba áztajuk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel vagy tejföllel, hogy egy puha tésztát kapjunk. Keveset félreteszünk belőle a rácsozásnak, a többivel kibélelünk egy kisméretű tepsit. Megkenjük savanykás ízzel. Én itthon készített kajszibarack ízt használtam. Az őrölt diót leforrázzuk a felforrósított tejjel, édesítjük ízlés szerint cukorral. Hozzákeverjük a rumba áztatott mazsolát. Én beletettem a rumot is. Elsimítjuk a diót a tésztán majd a félretett tésztával berácsozzuk. A rácsokat megkenjük tojássárgával és a süteményt megsütjük.
Diós pite Diós pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!