
Duna-hullám


Hozzávalók
Duna-hullám
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgáját a fehérjétől elválasztjuk, a fehérjét keményre verjük. 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 4 darab tojássárgájával kikavarunk. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, 1 tasak vaníliás cukrot, 1 tasak sütőport, 8 evőkanál tejet, és a tojások felvert habját. A tészta felét egy nagyon zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
A másik feléhez hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, 3 evőkanál tejet, és ráöntjük a sárga tészta tetejére. A magozott meggyet a tetején eloszlatjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Krém:
2 tasak eperízű vagy puncsízű pudingport 4 dl meggylében sűrűre főzünk. Félretesszük hűlni.
25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A másik, már kihűlt krémmel összekeverjük, és a tésztán elegyengetjük.
A sütemény tetejét tetszőlegesen díszítjük. Olvasztott tortabevonóval egészben is lefedhetjük, tortadarával is megszórhatjuk.


Duna-hullám
Hozzávalók
Duna-hullám
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgáját a fehérjétől elválasztjuk, a fehérjét keményre verjük. 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 4 darab tojássárgájával kikavarunk. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, 1 tasak vaníliás cukrot, 1 tasak sütőport, 8 evőkanál tejet, és a tojások felvert habját. A tészta felét egy nagyon zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
A másik feléhez hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, 3 evőkanál tejet, és ráöntjük a sárga tészta tetejére. A magozott meggyet a tetején eloszlatjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Krém:
2 tasak eperízű vagy puncsízű pudingport 4 dl meggylében sűrűre főzünk. Félretesszük hűlni.
25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A másik, már kihűlt krémmel összekeverjük, és a tésztán elegyengetjük.
A sütemény tetejét tetszőlegesen díszítjük. Olvasztott tortabevonóval egészben is lefedhetjük, tortadarával is megszórhatjuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?