Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Duna-hullám

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Duna-hullám

45 dkg porcukor
50 dkg margarin
4 db tojás
40 dkg liszt
11 ek. tej
1 üveg magozott meggybefőtt
2 tasak eperízű /puncsízű pudingpor
4 dl meggylé (befőtt leve is jó)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Alap tészta:
A tojássárgáját a fehérjétől elválasztjuk, a fehérjét keményre verjük. 25 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 4 darab tojássárgájával kikavarunk. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, 1 tasak vaníliás cukrot, 1 tasak sütőport, 8 evőkanál tejet, és a tojások felvert habját. A tészta felét egy nagyon zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
A másik feléhez hozzáadunk 2 evőkanál kakaót, 3 evőkanál tejet, és ráöntjük a sárga tészta tetejére. A magozott meggyet a tetején eloszlatjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
Krém:
2 tasak eperízű vagy puncsízű pudingport 4 dl meggylében sűrűre főzünk. Félretesszük hűlni.
25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A másik, már kihűlt krémmel összekeverjük, és a tésztán elegyengetjük.
A sütemény tetejét tetszőlegesen díszítjük. Olvasztott tortabevonóval egészben is lefedhetjük, tortadarával is megszórhatjuk.
Duna-hullám

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!