
Égetett cukorkrém sült alma kehelyben


Hozzávalók
Égetett cukorkrém sült alma kehelyben
Öntet:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ezt a kivájt almákba töltjük, és egy jénai tálban, vagy tepsiben előmelegített sütőben, kb. 3/4 órát, 180 fokon megsütjük. Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és ellenőrizzük, ha készen van.
Karamell öntet:
Egy kis edénybe tesszük a cukrot és a vizet, közepes tűzön addig melegítsük, míg a cukor felolvad. Ezután aranybarnára karamellizáljuk (nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni).
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.
Tálalás
Ez a mennyiség 4 nagy almának elegendő.
Tárolás



Égetett cukorkrém sült alma kehelyben
Hozzávalók
Égetett cukorkrém sült alma kehelyben
Öntet:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ezt a kivájt almákba töltjük, és egy jénai tálban, vagy tepsiben előmelegített sütőben, kb. 3/4 órát, 180 fokon megsütjük. Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és ellenőrizzük, ha készen van.
Karamell öntet:
Egy kis edénybe tesszük a cukrot és a vizet, közepes tűzön addig melegítsük, míg a cukor felolvad. Ezután aranybarnára karamellizáljuk (nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni).
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.
Tálalás
Ez a mennyiség 4 nagy almának elegendő.
Tárolás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?