Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Égetett cukorkrém sült alma kehelyben

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Égetett cukorkrém sült alma kehelyben

4 nagy alma
3 ek. kristálycukor
1 nagyobb vagy 2 kisebb tojás
150 ml tej
1/2 kk. keményítő
1 kk. vanília esszencia
pici só

Öntet:

4 ek. cukor
2 ek. víz
70 ml tejszín
2,5 dkg vaj
csipet só

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, közepét kivájjuk, de vigyázunk, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan, mert sütés közben kihasad.

Elkészítés

Egy tálban a tojást, a cukrot, a sót, és vanília esszenciát felverjük, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejet.
Ezt a kivájt almákba töltjük, és egy jénai tálban, vagy tepsiben előmelegített sütőben, kb. 3/4 órát, 180 fokon megsütjük. Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és ellenőrizzük, ha készen van.
Karamell öntet:
Egy kis edénybe tesszük a cukrot és a vizet, közepes tűzön addig melegítsük, míg a cukor felolvad. Ezután aranybarnára karamellizáljuk (nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni).
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót.
Visszatesszük a tűzhelyre, és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk.
Hűlés közben sűrűsödni fog. Ha marad belőle, tároljuk hűtőben. Újra melegítve ismét folyós lesz.

Tálalás

Hidegen, karamell öntettel tálaljuk.
Ez a mennyiség 4 nagy almának elegendő.

Tárolás

Hűtőben.
Égetett cukorkrém sült alma kehelyben Égetett cukorkrém sült alma kehelyben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!