
Egri gömbpalacsinta


Hozzávalók
Töltelék:
Öntet:
Hab:
Elkészítés
Elkészítés
1 dl tejben felfőzzük a darált diót, vaníliás cukorral és a cukorral. Majd hozzákeverjük a mazsolát és a rumot/rumaromát.
A vaníliakrémhez a 4 tojássárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral kikeverjük, felöntjük 5 dl tejjel és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
A 4 tojásfehérjét, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanállal 4 habgömböt formázunk, és egyenként vízben kifőzzük őket.
Egy palacsintát vékonyan megkenünk, a diós krémmel félbe hajtjuk, megint megkenjük, egyik felét ráhajtjuk egyharmad részre azt is megkenjük és a másik részt ráhajtjuk az előzőre. Így nagyjából egy téglalapot kapunk. Egy másik palacsintát szintén vékonyan megkenünk diókrémmel és az előző négyzetet belecsomagoljuk.
Egy tányérra rárakjuk, majd egy habgömböt teszünk a tetejére és egy kicsit rámelegítünk a mikróba vagy a forró sütőbe.
Leöntjük a vaníliakrémmel és folyékony csokoládéval díszítjük.
Tálalás


Egri gömbpalacsinta
Hozzávalók
Töltelék:
Öntet:
Hab:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1 dl tejben felfőzzük a darált diót, vaníliás cukorral és a cukorral. Majd hozzákeverjük a mazsolát és a rumot/rumaromát.
A vaníliakrémhez a 4 tojássárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral kikeverjük, felöntjük 5 dl tejjel és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
A 4 tojásfehérjét, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanállal 4 habgömböt formázunk, és egyenként vízben kifőzzük őket.
Egy palacsintát vékonyan megkenünk, a diós krémmel félbe hajtjuk, megint megkenjük, egyik felét ráhajtjuk egyharmad részre azt is megkenjük és a másik részt ráhajtjuk az előzőre. Így nagyjából egy téglalapot kapunk. Egy másik palacsintát szintén vékonyan megkenünk diókrémmel és az előző négyzetet belecsomagoljuk.
Egy tányérra rárakjuk, majd egy habgömböt teszünk a tetejére és egy kicsit rámelegítünk a mikróba vagy a forró sütőbe.
Leöntjük a vaníliakrémmel és folyékony csokoládéval díszítjük.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?