Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egri gömbpalacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

15 dkg darált dió
1 dl tej
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor(bourbon)
1 evőkanál mazsola
1 kiskanál rum/rumaroma

Öntet:

5 dl tej
4 tojássárgája
5 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak vaníliás cukor(bourbon)

Hab:

4 tojásfehérje
2 evőkanál cukor
csokoládészirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a palacsintákat a jól bevált receptünk alapján.
1 dl tejben felfőzzük a darált diót, vaníliás cukorral és a cukorral. Majd hozzákeverjük a mazsolát és a rumot/rumaromát.
A vaníliakrémhez a 4 tojássárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral kikeverjük, felöntjük 5 dl tejjel és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
A 4 tojásfehérjét, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanállal 4 habgömböt formázunk, és egyenként vízben kifőzzük őket.
Egy palacsintát vékonyan megkenünk, a diós krémmel félbe hajtjuk, megint megkenjük, egyik felét ráhajtjuk egyharmad részre azt is megkenjük és a másik részt ráhajtjuk az előzőre. Így nagyjából egy téglalapot kapunk. Egy másik palacsintát szintén vékonyan megkenünk diókrémmel és az előző négyzetet belecsomagoljuk.
Egy tányérra rárakjuk, majd egy habgömböt teszünk a tetejére és egy kicsit rámelegítünk a mikróba vagy a forró sütőbe.
Leöntjük a vaníliakrémmel és folyékony csokoládéval díszítjük.

Tálalás

8 palacsinta
Egri gömbpalacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!