Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egri gömbpalacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelék:

15 dkg darált dió
1 dl tej
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor(bourbon)
1 evőkanál mazsola
1 kiskanál rum/rumaroma

Öntet:

5 dl tej
4 tojássárgája
5 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 tasak vaníliás cukor(bourbon)

Hab:

4 tojásfehérje
2 evőkanál cukor
csokoládészirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Megsütjük a palacsintákat a jól bevált receptünk alapján.
1 dl tejben felfőzzük a darált diót, vaníliás cukorral és a cukorral. Majd hozzákeverjük a mazsolát és a rumot/rumaromát.
A vaníliakrémhez a 4 tojássárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral kikeverjük, felöntjük 5 dl tejjel és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
A 4 tojásfehérjét, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanállal 4 habgömböt formázunk, és egyenként vízben kifőzzük őket.
Egy palacsintát vékonyan megkenünk, a diós krémmel félbe hajtjuk, megint megkenjük, egyik felét ráhajtjuk egyharmad részre azt is megkenjük és a másik részt ráhajtjuk az előzőre. Így nagyjából egy téglalapot kapunk. Egy másik palacsintát szintén vékonyan megkenünk diókrémmel és az előző négyzetet belecsomagoljuk.
Egy tányérra rárakjuk, majd egy habgömböt teszünk a tetejére és egy kicsit rámelegítünk a mikróba vagy a forró sütőbe.
Leöntjük a vaníliakrémmel és folyékony csokoládéval díszítjük.

Tálalás

8 palacsinta
Egri gömbpalacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!