Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű tejes kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű tejes kifli

50 dkg kenyérliszt (BL 80)
1 csipet aszkorbinsav (elhagyható)
1,5 dl tej
2 dl víz
1,5 teáskanál só
2 teáskanál cukor
0,5 dl olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Ha kenyérsütő géppel dolgozunk, akkor az alábbi sorrendben készítsük az üstbe az alapanyagokat: olaj – tej és víz – só és cukor, – liszt és aszkorbinsav, – élesztő. A friss élesztőt is, csak egyszerűen rámorzsoljuk a liszt tetejére.
Ha kézzel dolgozunk:
Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha száraz élesztővel dolgozunk, ezt a lépést kihagyva, a liszthez keverjük az élesztőt és úgy dolgozunk vele.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, elkeverjük vele az aszkorbinsavat, a cukrot és a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejjel és langyos vízzel összegyúrjuk, közepesen lágy tésztává.
Ekkor hozzádolgozzuk az olajat is, majd ruganyos, közepesen lágy, fényes, hólyagos tésztává dagasztjuk.
Miután jól bedagasztottuk a tésztát, lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyik részből kis golyókat formázunk, majd egyenként ovális alakra nyújtjuk a sodrófával.
Az így kapott ovális tésztát, alul, a szélesebb felüknél elkezdve, feltekerjük, kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 20 percig kelesztjük.
Miután a kiflik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük langyos vízzel és előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A sütő aljába tegyünk egy vízzel teli edényt, (nálam, ez egy másik tepsi) ami segít, hogy gőz képződjön a sütőben, amitől a kiflik szép, magasra nőnek.

Tálalás

8 darab
Egyszerű tejes kifli Egyszerű tejes kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!