
Egyszerű tejes kifli


Hozzávalók
Egyszerű tejes kifli
Elkészítés
Elkészítés
Ha kézzel dolgozunk:
Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha száraz élesztővel dolgozunk, ezt a lépést kihagyva, a liszthez keverjük az élesztőt és úgy dolgozunk vele.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, elkeverjük vele az aszkorbinsavat, a cukrot és a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejjel és langyos vízzel összegyúrjuk, közepesen lágy tésztává.
Ekkor hozzádolgozzuk az olajat is, majd ruganyos, közepesen lágy, fényes, hólyagos tésztává dagasztjuk.
Miután jól bedagasztottuk a tésztát, lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyik részből kis golyókat formázunk, majd egyenként ovális alakra nyújtjuk a sodrófával.
Az így kapott ovális tésztát, alul, a szélesebb felüknél elkezdve, feltekerjük, kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 20 percig kelesztjük.
Miután a kiflik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük langyos vízzel és előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A sütő aljába tegyünk egy vízzel teli edényt, (nálam, ez egy másik tepsi) ami segít, hogy gőz képződjön a sütőben, amitől a kiflik szép, magasra nőnek.
Tálalás



Egyszerű tejes kifli
Hozzávalók
Egyszerű tejes kifli
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha kézzel dolgozunk:
Az élesztőt a langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha száraz élesztővel dolgozunk, ezt a lépést kihagyva, a liszthez keverjük az élesztőt és úgy dolgozunk vele.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, elkeverjük vele az aszkorbinsavat, a cukrot és a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejjel és langyos vízzel összegyúrjuk, közepesen lágy tésztává.
Ekkor hozzádolgozzuk az olajat is, majd ruganyos, közepesen lágy, fényes, hólyagos tésztává dagasztjuk.
Miután jól bedagasztottuk a tésztát, lisztezett deszkán, a tállal leborítva 30 percig kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyik részből kis golyókat formázunk, majd egyenként ovális alakra nyújtjuk a sodrófával.
Az így kapott ovális tésztát, alul, a szélesebb felüknél elkezdve, feltekerjük, kifli formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva, újabb 20 percig kelesztjük.
Miután a kiflik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük langyos vízzel és előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 perc alatt, szép barnára sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A sütő aljába tegyünk egy vízzel teli edényt, (nálam, ez egy másik tepsi) ami segít, hogy gőz képződjön a sütőben, amitől a kiflik szép, magasra nőnek.
Tálalás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?