Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű túrófánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű túrófánk

12 dkg liszt
1 csipet só (nagy)
25 dkg túró
1 kisebb tojás
2 ek. cukor (púpos)
5-6 dl olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral.
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 29 db fánk lett.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig friss marad.

Alternatív elkészítés

Puha, omlós és nem túl édes, nekünk mindenképpen igényelte még a porcukorral szórást.
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.
Egyszerű túrófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
72 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!