Egyszerű túrófánk
Hozzávalók
Egyszerű túrófánk
12 dkg liszt
0,5 tasak Dr. Oetker sütőpor
1 csipet só (nagy)
25 dkg túró
1 kisebb tojás
2 tasak Dr. Oetker vanillincukor
2 ek. cukor (púpos)
5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral.
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Tálalás
Ebből a mennyiségből 29 db fánk lett.
Tárolás
Légmentesen elzárva sokáig friss marad.
Alternatív elkészítés
Puha, omlós és nem túl édes, nekünk mindenképpen igényelte még a porcukorral szórást.
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.
Kedvencnek jelölöm
Egyszerű túrófánk
Hozzávalók
Egyszerű túrófánk
12 dkg liszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só (nagy)
25 dkg túró
1 kisebb tojás
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 ek. cukor (púpos)
5-6 dl olaj a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral.
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Tálalás
Ebből a mennyiségből 29 db fánk lett.
Tárolás
Légmentesen elzárva sokáig friss marad.
Alternatív elkészítés
Puha, omlós és nem túl édes, nekünk mindenképpen igényelte még a porcukorral szórást.
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?