
Egyszerű túrófánk


Hozzávalók
Egyszerű túrófánk
Elkészítés
Elkészítés
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.


Egyszerű túrófánk
Hozzávalók
Egyszerű túrófánk
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, összekeverjük, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk.
Kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk a két tenyerünk között.
Forró olajban, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. (Nekem nagy része megfordult magától.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve, esetleg sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Természetesen a házi sárgabaracklekvár sem hiányozhatott hozzá.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?