Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű túrós kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű túrós kocka

25 dkg túró
25 dkg liszt
2 kk. só
25 dkg margarin
1 egész tojás a lekenéshez
3 ek. szezámmag a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A túrót egy tálba öntjük, majd alaposan összetörjük. (Erre most egy krumpli törőt használtam.)
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen 1 cm vastagra elnyújtjuk.
Kb. 1,5*1,5 cm nagyságú kockára vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással.
Megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Ebből az adag tésztából egy nagy tepsi (63 db) kocka született.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Egyszerű túrós kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!