
Egyszerű túrós kocka


Hozzávalók
Egyszerű túrós kocka
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen 1 cm vastagra elnyújtjuk.
Kb. 1,5*1,5 cm nagyságú kockára vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással.
Megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás


Egyszerű túrós kocka
Hozzávalók
Egyszerű túrós kocka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a túróhoz adjuk. A margarint is hozzáadjuk.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát.
Enyhén lisztezett felületen 1 cm vastagra elnyújtjuk.
Kb. 1,5*1,5 cm nagyságú kockára vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Lekenjük a tetejét egy egész felvert tojással.
Megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?