
Egyszerű zserbó szelet


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítjük a tésztát:
A lisztet, cukrot, sütőport és sót a margarinnal elporlasztjuk.
Majd hozzáadjuk a tojást, és az élesztős tejet, és kemény tésztává gyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk és elkezdjük a rétegezést. Az alsó tésztát megkenjük lekvárral és a töltelék felét elegyengetjük rajta, majd rátesszük a második adag tésztát és a rétegezést megismételjük, majd az utolsó tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket összenyomkodjuk, hogy sülés közben a töltelék ki ne folyjon.
Villával megszurkáljuk és közepes lángon kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük rá a mázat.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a süti tetejére csurgatjuk.



Egyszerű zserbó szelet
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítjük a tésztát:
A lisztet, cukrot, sütőport és sót a margarinnal elporlasztjuk.
Majd hozzáadjuk a tojást, és az élesztős tejet, és kemény tésztává gyúrjuk.
Három egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk és elkezdjük a rétegezést. Az alsó tésztát megkenjük lekvárral és a töltelék felét elegyengetjük rajta, majd rátesszük a második adag tésztát és a rétegezést megismételjük, majd az utolsó tésztát a tetejére helyezzük, és a széleket összenyomkodjuk, hogy sülés közben a töltelék ki ne folyjon.
Villával megszurkáljuk és közepes lángon kb. 40 percig sütjük.
Ha kihűlt elkészítjük rá a mázat.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd a süti tetejére csurgatjuk.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?