Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Az égetett tésztához:

250 ml víz
150 g vaj
csipet só
csipet cukor
175 g liszt
5-6 tojás

A krémhez:

750 ml tej
ízlés szerint porcukor

Tetejére, a tejszínhabhoz:

350 ml tejszín
50 g cukor
50 g étcsoki
1 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához:
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.

Tálalás

15 db.

Tárolás

Hűtőben.
Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!