Ekler fánk
Hozzávalók
Az égetett tésztához:
250 ml víz
150 g vaj
csipet só
csipet cukor
175 g liszt
5-6 tojás
A krémhez:
750 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes Krém
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
ízlés szerint porcukor
Tetejére, a tejszínhabhoz:
350 ml tejszín
50 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
50 g étcsoki
1 ek. olaj
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához:
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.
Tálalás
15 db.
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Ekler fánk
Hozzávalók
Az égetett tésztához:
250 ml víz
150 g vaj
csipet só
csipet cukor
175 g liszt
5-6 tojás
Tetejére, a tejszínhabhoz:
350 ml tejszín
50 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
50 g étcsoki
1 ek. olaj
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához:
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.
Tálalás
15 db.
Tárolás
Hűtőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?