Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az égetett tésztához:

250 ml víz
150 g vaj
csipet só
csipet cukor
175 g liszt
5-6 tojás

A krémhez:

750 ml tej
ízlés szerint porcukor

Tetejére, a tejszínhabhoz:

350 ml tejszín
50 g cukor
50 g étcsoki
1 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához:
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.

Tálalás

15 db.

Tárolás

Hűtőben.
Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!