Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Eper torta

10 darab tojás
10 kanál cukor
10 kanál liszt

Krémhez:

0,5 liter tejszín
1 pohár eper joghurt
ételszinezék (zöld es piros )
mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben, kb. 180 C fokon sütjük a piskótákat !

Elkészítés

A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot. 2 fele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat. Ha kihűltek, eper formájúra vágjuk őket.
A tejszínt habbá verjük, ha kemény, kanalanként hozzáadjuk az eper ízű joghurtot. Miután jól összedolgoztuk a krémből egy keveset kiveszünk és zöldre színezzük. a maradék krémhez adhatunk néhány csepp piros ételfestéket, ha a joghurttól nem lett elég rózsaszín.
A lapok közé kenjük a krém felét és néhány eperszemet is tehetünk, ha van!!
Csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítjük a tortát (a zöld résszel kezdjük) és mazsolaszemeket teszünk a magocskák helyett!!
Eper torta Eper torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!