
Epertorta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszíteni:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.



Epertorta
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingport megfőzzük a tejjel, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint beáztatjuk 1,5 dl vízbe, majd mikróban felolvasztjuk.
A tejszínhez hozzákeverjük a pudingot, majd a vaníliás cukrot, porcukrot, ételfestéket és a villával összetört epret. Jól elkeverjük és hozzáöntjük a még langyos zselatint. Kicsit híg lesz a krém, ezért hűtőbe tesszük dermedni. Ha kenhetővé dermedt a krém, betöltjük vele a tortát. Az oldalát és a tetejét is bekenjük, majd kirakjuk eperrel. A zselatint elkeverjük a vízzel és a cukorral, felfőzzük, kihűtjük. Mielőtt megdermedne, a zselatin lecsorgatjuk vele az epret. Maradék krémmel díszítjük.


Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?