
Epres pillangó torta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
8 db tojást ketté választunk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána, a fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, sót, és a sütőport.
Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk.
2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét - oldalát is bekenjük vele.
Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét, 200 ml vízzel 2 ek. cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel, kettévágjuk a tortát és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben.)
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit, és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiból vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés



Epres pillangó torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
8 db tojást ketté választunk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána, a fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, sót, és a sütőport.
Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk.
2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét - oldalát is bekenjük vele.
Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét, 200 ml vízzel 2 ek. cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel, kettévágjuk a tortát és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben.)
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit, és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiból vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?