Epres pillangó torta
Hozzávalók
Tészta:
8 db tojás
160 g cukor
190 g liszt
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
csipet só
fél tasak Dr. Oetker sütőpor
Krém:
30 dkg eper
3 dl tejszín (nálam cukrozott)
Díszítés:
10 dkg eper
1 cs. Dr. Oetker Tortazselé piros
2 dl tejszín
1 db babapiskóta vagy
1 db roletti
Elkészítés
Elkészítés
Tészta:
8 db tojást ketté választunk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána, a fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, sót, és a sütőport.
Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk.
2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét - oldalát is bekenjük vele.
Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét, 200 ml vízzel 2 ek. cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel, kettévágjuk a tortát és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben.)
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit, és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiból vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.
8 db tojást ketté választunk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána, a fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, sót, és a sütőport.
Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk.
2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét - oldalát is bekenjük vele.
Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét, 200 ml vízzel 2 ek. cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel, kettévágjuk a tortát és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben.)
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit, és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiból vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.
Tálalás
26-os tortaforma.
Alternatív elkészítés
Én cukrászhabot használtam, ha nem ilyet használunk lehet, hogy kell bele habfixáló, és ha nem cukrozott, akkor cukor is ízlés szerint.
Kedvencnek jelölöm
Epres pillangó torta
Hozzávalók
Tészta:
8 db tojás
160 g cukor
190 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
csipet só
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
30 dkg eper
3 dl tejszín (nálam cukrozott)
Díszítés:
10 dkg eper
2 dl tejszín
1 db babapiskóta vagy
1 db roletti
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tészta:
8 db tojást ketté választunk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána, a fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, sót, és a sütőport.
Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk.
2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét - oldalát is bekenjük vele.
Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét, 200 ml vízzel 2 ek. cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel, kettévágjuk a tortát és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben.)
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit, és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiból vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.
8 db tojást ketté választunk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána, a fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, sót, és a sütőport.
Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk.
2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét - oldalát is bekenjük vele.
Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét, 200 ml vízzel 2 ek. cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel, kettévágjuk a tortát és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben.)
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit, és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiból vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.
Tálalás
26-os tortaforma.
Alternatív elkészítés
Én cukrászhabot használtam, ha nem ilyet használunk lehet, hogy kell bele habfixáló, és ha nem cukrozott, akkor cukor is ízlés szerint.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?