Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pillangó torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 db tojás
160 g cukor
190 g liszt
csipet só

Krém:

30 dkg eper
3 dl tejszín (nálam cukrozott)

Díszítés:

10 dkg eper
2 dl tejszín
1 db babapiskóta vagy
1 db roletti
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
8 db tojást ketté választunk, a sárgáját a vaníliás cukorral felhabosítjuk, majd utána, a fehérjét a cukorral, kemény habbá verjük.
A lisztbe belekeverjük a kakaót, sót, és a sütőport.
Óvatosan a fehérjéhez hozzákeverjük a sárgájákat, majd fokozatosan kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A tortaforma alját kipapírozzuk (csak az alján a karikát). Beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából.
Krém:
Az eprekből kiválogatjuk a szebbeket, ezeket vékonyan felszeleteljük a díszítéshez félretesszük.
A többit turmixgépbe tesszük 1 dl tejszínnel, majd alaposan átturmixoljuk.
2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összekeverjük, és így is habosítjuk még egy kicsit.
A tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét - oldalát is bekenjük vele.
Kirakjuk a tetejét a közepétől kezdve eperszeletekkel, majd elkészítjük rá a zselét, 200 ml vízzel 2 ek. cukorral a zseléport felforraljuk, majd ha kezd hűlni a közepétől kezdve a torta tetejére csurgatjuk egyenletesen elosztva. Hagyjuk megdermedni teljesen, majd egy vizes késsel, kettévágjuk a tortát és beforgatjuk (a kerek fele legyen egymással szemben.)
Ezután a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, díszítjük a széleit, és középen kialakítjuk a lepke testét.
A szarvacskáit rolettiból vagy hosszában kettévágott babapiskótából készíthetjük.

Tálalás

26-os tortaforma.

Alternatív elkészítés

Én cukrászhabot használtam, ha nem ilyet használunk lehet, hogy kell bele habfixáló, és ha nem cukrozott, akkor cukor is ízlés szerint.
Epres pillangó torta Epres pillangó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!