Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres pite

1 db 23 cm-es készre sütött pitetészta

A töltelékhez:

6 csésze szamóca
2 ek. kukoricakeményítő
150 g cukor
125 ml víz
90 g krémsajt
1 tk. reszelt citromhéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szamócából annyit pürésítünk, hogy egy csészényi pépesített gyümölcsöt kapjunk. Egy lábosba tesszük a pürét, a kukoricakeményítőt, a cukrot, és a vizet. Felforraljuk, és 1 percig főzzük kevergetés mellett. Félretesszük hűlni.
A krémsajtot kikeverjük a citromhéjjal és a pite aljába simítjuk. Kirakjuk a maradék eperrel és ráöntjük a kissé kihűlt mázat. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom friss sütemény. A pite tészta receptjét megtalálhatjátok a receptjeim között.
Egy csésze kb. 250 ml.
Epres pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!