
Epres rétes


Hozzávalók
2 rúdhoz, kb. 12 szelet:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk ehhez a lapokat egyesével benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal a lapokat. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük és az előkészített tepsire tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve egy nedves konyharuhával letakarjuk és várunk negyed órát, így kicsit puhul és könnyebb vágni.




Epres rétes
Hozzávalók
2 rúdhoz, kb. 12 szelet:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk ehhez a lapokat egyesével benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal a lapokat. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük és az előkészített tepsire tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve egy nedves konyharuhával letakarjuk és várunk negyed órát, így kicsit puhul és könnyebb vágni.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?