Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúdhoz, kb. 12 szelet:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
40 dkg eper (tisztítva)
5-6 db babapiskóta
1,5 dl tej
6 ek. porcukor
4 dkg darált mandula
10 dkg olvasztott vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kikenjük olvasztott vajjal, a sütőt 170 'C melegítjük. Az epret megmossuk és felkockázzuk. A babapiskótát összetörjuk 4-5 darabra.

Elkészítés

A tejet felmelegítjük, nem kell felforralni, és az összetört babapiskótára locsoljuk. Átforgatjuk és hozzáadjuk a felkockázott epret, a mandulát és a cukrot, összekeverjük, ha nagyon leveses adunk még hozzá babapiskótát.
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk ehhez a lapokat egyesével benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal a lapokat. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük és az előkészített tepsire tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve egy nedves konyharuhával letakarjuk és várunk negyed órát, így kicsit puhul és könnyebb vágni.
Epres rétes Epres rétes Epres rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!