Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

4 tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
2 kanál víz

Krém hozzávalói:

1 doboz mascarpone krémsajt
3 dl tejszín
50 dkg eper

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét 4 deka cukorral habbá vertem. A sárgáját a lisztes sütőpor kivételével habosra kikevertem, majd a fehérjével óvatosan összekevertem, hozzáadtam a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra kentem és 180 fokon megsütöttem. Amikor megsült és kihűlt három egyenlő részre vágtam és megtöltöttem.

Krém készítése:

A tejszínt habbá vertem a porcukorral és a mascarpone krémmel és összekevertem. A lapokat megtöltöttem ezzel a krémmel és mindegyik krém tetejére apróra vágott eperdarabokat tettem. A harmadik lapot is megkentem és tejszínhabbal, eperrel és csokoládéval díszítem. Hűtőbe tettem egy-két órára és torta szeleteket vágtam belőle.
Epres tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!