Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres torta

2*1 darab tojás
2*5 dkg vaj
2*1 pohár tej
2*1 pohár cukor
2*2 pohár liszt

Krém:

2 csomag epres pudingpor
20 dkg cukor
2 db tojás
5 dl tej
20 dkg margarin

Tetejére:

Dr. Oetker Marcipán vagy cukormassza
Díszítő cukorkák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásárgáját a vajjal habosra keverem a cukorral. Utána fokozatosan hozzáadom a többi hozzávalót és végül a tojás felvert habját.
Mivel nekem nincs pillangós formám így kartonpapírból vágtam ki és a megsült tésztát körbevágtam kocka alakú tepsibe sütöttem a tésztát.
Utána elkészítettem a krémet.
Ehhez egy edényben kikeverjük a tojásokat a cukorral, a pudingporral, végül óvatosan felöntjük tejjel. Kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk. Mikor már langyos a krém, jól kikeverjük.
A puha margarint először önmagában keverjük habosra, majd kanalanként a krémet hozzáadva tovább keverjük.
Megtöltjük a tortánkat belülről nekem jutott az oldalára is. Ha esetleg nem marad krém, lehet marcipánnal is bevonni.
Epres torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!