
Epres túrótorta


Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés
Elkészítés
A hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatint oldjuk fel 50 ml felmelegített tejszínben. A túrót keverjük ki 100g porcukorral, dolgozzuk bele a zselatinos és a maradék 600 ml-nyi felvert habtejszínt.
A krém 2/3-át kenjük a tésztára, osszuk el rajta a megtisztított, feldarabolt eper nagy részét.
Szegyük rá a maradék krémet, és 2 órára tegyük a hűtőbe a sütit.
Maradék eperrel és csoki forgáccsal díszítjük.
(Elkészítési idő 80 perc+ hűtés, 28 cm tortaformában.)



Epres túrótorta
Hozzávalók
Hozzávalók:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatint oldjuk fel 50 ml felmelegített tejszínben. A túrót keverjük ki 100g porcukorral, dolgozzuk bele a zselatinos és a maradék 600 ml-nyi felvert habtejszínt.
A krém 2/3-át kenjük a tésztára, osszuk el rajta a megtisztított, feldarabolt eper nagy részét.
Szegyük rá a maradék krémet, és 2 órára tegyük a hűtőbe a sütit.
Maradék eperrel és csoki forgáccsal díszítjük.
(Elkészítési idő 80 perc+ hűtés, 28 cm tortaformában.)


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?