Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

200 g margarin
250 g porcukor
3 db tojás
250 g liszt
150 g eperlekvár
500 g tehéntúró
650 ml habtejszín
650 g eper
1evökanál csokoládéforgács (díszítésnek)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint, a vaníliás és 150 g porcukorral keverjük krémesre, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd dolgozzuk bele a lisztet és a sütőport is. A tésztát töltsük sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, kb. 30percig süssük 180 fokos sütőben, majd ha kihűlt, vágjuk ketté. A lekvárt kenjük az egyik lapra, tegyük rá a másikat, és rakjuk vissza a sütit a formába.
A hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatint oldjuk fel 50 ml felmelegített tejszínben. A túrót keverjük ki 100g porcukorral, dolgozzuk bele a zselatinos és a maradék 600 ml-nyi felvert habtejszínt.
A krém 2/3-át kenjük a tésztára, osszuk el rajta a megtisztított, feldarabolt eper nagy részét.
Szegyük rá a maradék krémet, és 2 órára tegyük a hűtőbe a sütit.
Maradék eperrel és csoki forgáccsal díszítjük.

(Elkészítési idő 80 perc+ hűtés, 28 cm tortaformában.)
Epres túrótorta Epres túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!