Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-vaníliás torta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor (púpozott)
1 csipet só

Krém:

pici savanykás lekvár
ízlés szerint eper
0,5 l tej
6 ek. liszt (púpozott)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Díszítés:

3-4 dl habtejszín
eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát úgy készítjük el, hogy kettéválasztjuk a tojások sárgáját, ebbe belerakunk 6 evőkanál cukrot, egy pici sót, jól elkeverjük. Ha megvan, beletesszük a 8 evőkanál lisztet. Külön fölverjük a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral, majd a kettőt összedolgozzk úgy, hogy egynemű legyen. Én kicsi téglalap alapú tepsibe sütöttem ezt a mennyiséget.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.
Epres-vaníliás torta Epres-vaníliás torta Epres-vaníliás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!