Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-vaníliás torta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor (púpozott)
1 csipet só

Krém:

pici savanykás lekvár
ízlés szerint eper
0,5 l tej
6 ek. liszt (púpozott)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

Díszítés:

3-4 dl habtejszín
eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát úgy készítjük el, hogy kettéválasztjuk a tojások sárgáját, ebbe belerakunk 6 evőkanál cukrot, egy pici sót, jól elkeverjük. Ha megvan, beletesszük a 8 evőkanál lisztet. Külön fölverjük a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral, majd a kettőt összedolgozzk úgy, hogy egynemű legyen. Én kicsi téglalap alapú tepsibe sütöttem ezt a mennyiséget.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.
Epres-vaníliás torta Epres-vaníliás torta Epres-vaníliás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
143 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!