Epres-vaníliás torta
Hozzávalók
Piskóta:
8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor (púpozott)
1 csipet só
Krém:
pici savanykás lekvár
ízlés szerint eper
0,5 l tej
6 ek. liszt (púpozott)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Díszítés:
3-4 dl habtejszín
eper
Elkészítés
Elkészítés
A piskótát úgy készítjük el, hogy kettéválasztjuk a tojások sárgáját, ebbe belerakunk 6 evőkanál cukrot, egy pici sót, jól elkeverjük. Ha megvan, beletesszük a 8 evőkanál lisztet. Külön fölverjük a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral, majd a kettőt összedolgozzk úgy, hogy egynemű legyen. Én kicsi téglalap alapú tepsibe sütöttem ezt a mennyiséget.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.
Kedvencnek jelölöm
Epres-vaníliás torta
Hozzávalók
Piskóta:
8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor (púpozott)
1 csipet só
Krém:
pici savanykás lekvár
ízlés szerint eper
0,5 l tej
6 ek. liszt (púpozott)
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Díszítés:
3-4 dl habtejszín
eper
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótát úgy készítjük el, hogy kettéválasztjuk a tojások sárgáját, ebbe belerakunk 6 evőkanál cukrot, egy pici sót, jól elkeverjük. Ha megvan, beletesszük a 8 evőkanál lisztet. Külön fölverjük a tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral, majd a kettőt összedolgozzk úgy, hogy egynemű legyen. Én kicsi téglalap alapú tepsibe sütöttem ezt a mennyiséget.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.
A krémet úgy készítjük el, hogy a tejet elkeverjük a liszttel, vaníliás cukorral, és jó sűrű masszát készítünk belőle. Majd ehhez hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat, és jól eldolgozzuk.
3 részre vágjuk a piskótát. Az alsót és a középsőt megkenjük lekvárral, nagyon vékonyan. Rá a krém, és erre a szeletelt eper. Majd megismételjük. Erre a felső piskótalap, (ha lehet egy pici krémet a tetejére is hagyjunk) majd körbekenem tejszínhabbal, elsimítom, majd díszítem.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?