
Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Oldalára:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
26' torta karikát kipapírozni.
Elkészítés
A fehérjét kemény habbá verni a kristálycukorral. A sárgáját kikeverni a porcukorral majd bele a vizet, hozzá a lisztet, sütőport és alaposan elkeverni, majd óvatosan beleforgatni a keverékbe a fehérje habot. Sütőformába önteni és 180 fokon tűpróbáig sütni. Ha kihűlt 3 lapba vágni.
Krém:
A túrót szitán áttörni, bele a cukor, citromhéj, tejföl (csak annyi, hogy jól kenhető krém legyen) majd óvatosan beleforgatni a gyümölcs darabokat. Én fagyasztott gyümivel készítettem és a nagyobb (szeder, eper) szemeket szétvertem kicsit.
A piskóta lapokat megkenni, a töltelékkel, vékonyan az oldalát is.
A zselatint az útmutató szerint elkészíteni, langyosra hűteni egy fél marék apró gyümölcsöt (ribizli, áfonyát, málnát beledobni, átforgatni, szűrőkanállal kiszedni és azonnal a torta tetejére tenni, addig, míg a torta már nem látszik ki. Gyorsan kell dolgozni ! A nagyobb szemeket egyesével bemártani és a torta tetejére púpozni, ha maradt még zselatin, akkor azt még a tetejére kanállal locsolni.
A tejszínhabot zsákba tölteni és a torta oldalát behúzni, illetve ha a tetején, szélén esetleg maradt rés azt bepöttyözni.


Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
26' torta karikát kipapírozni.
Elkészítés
A fehérjét kemény habbá verni a kristálycukorral. A sárgáját kikeverni a porcukorral majd bele a vizet, hozzá a lisztet, sütőport és alaposan elkeverni, majd óvatosan beleforgatni a keverékbe a fehérje habot. Sütőformába önteni és 180 fokon tűpróbáig sütni. Ha kihűlt 3 lapba vágni.
Krém:
A túrót szitán áttörni, bele a cukor, citromhéj, tejföl (csak annyi, hogy jól kenhető krém legyen) majd óvatosan beleforgatni a gyümölcs darabokat. Én fagyasztott gyümivel készítettem és a nagyobb (szeder, eper) szemeket szétvertem kicsit.
A piskóta lapokat megkenni, a töltelékkel, vékonyan az oldalát is.
A zselatint az útmutató szerint elkészíteni, langyosra hűteni egy fél marék apró gyümölcsöt (ribizli, áfonyát, málnát beledobni, átforgatni, szűrőkanállal kiszedni és azonnal a torta tetejére tenni, addig, míg a torta már nem látszik ki. Gyorsan kell dolgozni ! A nagyobb szemeket egyesével bemártani és a torta tetejére púpozni, ha maradt még zselatin, akkor azt még a tetejére kanállal locsolni.
A tejszínhabot zsákba tölteni és a torta oldalát behúzni, illetve ha a tetején, szélén esetleg maradt rés azt bepöttyözni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?