Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás szétválasztva
26 dkg liszt
15 dkg porcukor
11 dkg kristálycukor
6 ek. víz

Krém:

1 kg túró
cukor (ízlés szerint)
3-4 ek. tejföl
1 citrom reszelt héja
1 marék erdei gyümölcs (ha mirelit akkor tőrve)

Oldalára:

5 dl tejszín

Tetejére:

30-40 dkg erdei gyümölcs
1 csomag zselatin (nagy)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A habtejszínt felverni keményre a habfixszel, hűtőben szilárdítani.
26' torta karikát kipapírozni.

Elkészítés

Piskóta:
A fehérjét kemény habbá verni a kristálycukorral. A sárgáját kikeverni a porcukorral majd bele a vizet, hozzá a lisztet, sütőport és alaposan elkeverni, majd óvatosan beleforgatni a keverékbe a fehérje habot. Sütőformába önteni és 180 fokon tűpróbáig sütni. Ha kihűlt 3 lapba vágni.
Krém:
A túrót szitán áttörni, bele a cukor, citromhéj, tejföl (csak annyi, hogy jól kenhető krém legyen) majd óvatosan beleforgatni a gyümölcs darabokat. Én fagyasztott gyümivel készítettem és a nagyobb (szeder, eper) szemeket szétvertem kicsit.
A piskóta lapokat megkenni, a töltelékkel, vékonyan az oldalát is.
A zselatint az útmutató szerint elkészíteni, langyosra hűteni egy fél marék apró gyümölcsöt (ribizli, áfonyát, málnát beledobni, átforgatni, szűrőkanállal kiszedni és azonnal a torta tetejére tenni, addig, míg a torta már nem látszik ki. Gyorsan kell dolgozni ! A nagyobb szemeket egyesével bemártani és a torta tetejére púpozni, ha maradt még zselatin, akkor azt még a tetejére kanállal locsolni.
A tejszínhabot zsákba tölteni és a torta oldalát behúzni, illetve ha a tetején, szélén esetleg maradt rés azt bepöttyözni.
Erdei gyümölcsös, túró torta tejszínnel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!