Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kekszréteg:

20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
2 ek. porcukor

Túrókrém:

0,5 kg túró
3 dl tejszín
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)

Gyümölcszselé:

1 dl málnaszörp
1,5 dl víz
1 dl cukor
50 dkg erdei gyümölcs (vagy bármilyen más gyümölcs)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kerek kapcsos tortaformát (kb. 26-os átmérőjű) kibélelünk sütőpapírral. Az aljába vágunk egy kereket, az oldalára csíkot.

Elkészítés

A darált kekszet jól eldolgozzuk a puha margarinnal, a porcukorral, a kakaóporral és a forma aljába nyomkodjuk.
A túrót jól elkeverjük a vaníliás cukorral, porcukorral és 1 dl tejszínnel. A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük, és a túróba forgatjuk. A túrókrémet a kekszalapra kenjük és hűtőbe rakjuk.
A zselatint elkeverjük a cukorral, szörppel, vízzel és felforraljuk. Ha fagyasztott a gyümölcs félig kiolvasztjuk. Ha kihűlt a zselatin belekeverjük a gyümölcsöt és mielőtt megdermedne, gyorsan a túrókrémre öntjük. Ha megdermedt szelhető.
Erdei gyümölcsös túrótorta Erdei gyümölcsös túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!