Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kekszréteg:

20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
2 ek. porcukor

Túrókrém:

0,5 kg túró
3 dl tejszín
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)

Gyümölcszselé:

1 dl málnaszörp
1,5 dl víz
1 dl cukor
50 dkg erdei gyümölcs (vagy bármilyen más gyümölcs)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kerek kapcsos tortaformát (kb. 26-os átmérőjű) kibélelünk sütőpapírral. Az aljába vágunk egy kereket, az oldalára csíkot.

Elkészítés

A darált kekszet jól eldolgozzuk a puha margarinnal, a porcukorral, a kakaóporral és a forma aljába nyomkodjuk.
A túrót jól elkeverjük a vaníliás cukorral, porcukorral és 1 dl tejszínnel. A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük, és a túróba forgatjuk. A túrókrémet a kekszalapra kenjük és hűtőbe rakjuk.
A zselatint elkeverjük a cukorral, szörppel, vízzel és felforraljuk. Ha fagyasztott a gyümölcs félig kiolvasztjuk. Ha kihűlt a zselatin belekeverjük a gyümölcsöt és mielőtt megdermedne, gyorsan a túrókrémre öntjük. Ha megdermedt szelhető.
Erdei gyümölcsös túrótorta Erdei gyümölcsös túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!