Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ezüst galuska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
6 dkg porcukor
5 dkg margarin
fél csomag friss élesztő
2,7 dl tej
2 tojássárgája
0,5 dkg só

Szóráshoz:

20-25 dkg kókuszreszelék
10-15 dkg cukor

Öntethez:

1 l tej
10 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kevés langyos tejet melegítünk, csipet cukrot teszünk bele, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg fölfut, addig egy nagy tálba mérjük a többi hozzávalót. Hozzáöntjük az élesztős tejet, és sima állagú tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk belőle, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt kicsi gombóckákat szakítunk belőle, és cukros kókuszba forgatjuk. A gombócokat kikent tepsibe helyezzük, nem túl szorosan. Ha elfogyott a tészta, letakarva kelesztjük még fél órát és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az öntethez a tejet föltesszük melegedni, közben a cukrot, vanillincukrot, pudingport kikeverjük. Ha a tej fölforrt, belekeverjük a pudingot, és kevergetve simára főzzük. Kihűtjük.
A kisült galuskát tányérra tördeljük, és ízlés szerinti mennyiségű öntettel meglocsoljuk

Tálalás

6-8 személy.

Alternatív elkészítés

Az öntetet készíthetjük kakaósra/csokisra is. Vagy csokoládés pudingport veszünk hozzá, vagy a fentihez 1-2 evőkanál kakaóport keverünk.
Ezüst galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!