Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fagyitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fagyitorta

20 dkg eper
25 dkg cukor
1,5 dl víz
1 citrom
2 dl tej
1 db tojás
6 dkg étcsoki
8 dl hulala

díszítéshez:

ostyavirág

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az első réteghez az epret törjük össze, majd keverjük el 10 dkg cukorral és az egyik vaníliás cukorral. Majd keverjünk hozzá 2 dl felvert hulalát. Ezt simítsuk egy kapcsos tortaformába, aminek van alja. Tegyük a fagyasztóba.
A második réteghez a vizet forraljuk fel 10 dkg cukorral és a másik vaníliás cukorral, majd öntsük hozzá a citrom kifacsart levét és egy kis reszelt citromhéjat is tehetünk bele. Ha kihűlt ehhez is keverjünk 2 dl felvert hulalát. Majd simítsuk a már megfagyott epres rétegre. Tegyük vissza a fagyasztóba.
A harmadik réteghez a tejet a maradék 5 dkg cukorral forraljuk fel, állandó kevergetés közben. Majd tördeljük bele a csokit és botmixerrel keverjük simára. Ha ez is teljesen kihűlt akkor keverünk hozzá 2 dl felvert hulalát, és rákenjük az előző már megfagyott citromos rétegre. Betesszük a fagyasztóba 4-5 órára.
Majd tálalás előtt levesszük az oldaláról a tortakarikát és a maradék 2 dl felvert hulalával és az ostyavirággal díszítjük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Fagyasztóban.

Alternatív elkészítés

Készíthetjük bármilyen gyümölccsel az eper helyett. Ha valaki édesebben szereti emelheti a cukor mennyiségét is.
Fagyitorta Fagyitorta Fagyitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
75 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!