Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas füge lekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas füge lekvár

2,5 kg füge
1/2 kg gyümölcscukor
1 db citrom leve
1 mokkáskanál citromsav
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
4 mokkáskanál őrölt fahéj /3 g/

üvegek kiöblítéséhez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szép érett fügék alapos megmosása, végeinek levágása, és feldarabolása.

Elkészítés

A feldarabolt fügét mértem le és ahhoz tettem a gyümölcscukrot, néha megkevertem, hogy oldódjon a cukor kb. 20 perc után tettem fel főzni. A forrásig előkészítettem az üvegeket. A tisztára mosott üvegeket kiöblítettem a nátrium benzoátos vízzel, majd konyharuhára borogattam, hogy kicsöpögjön. A füge forrásától kb. 20 perc múlva már szétestek, akkor tettem hozzá a citromlevet, a gyömbért, a vaníliás cukrot, citromsavat, fahéjat és a dzsemfixet, amivel 1-2 perc főzés után végeztem. Lekapcsoltam alatta a tüzet.
Az elkészített üvegekbe raktam, fejre állítottam pár percre, és a száraz dunsztba tettem. A végét egy kistányérra kapartam ki és azt meg kóstoltuk, és nekünk nagyon ízlett.

Tálalás

2 nagyobb és 3 db kisebb üveg lett.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Most hirtelen nagyon sok fügénk beérett, hogy ne menjen tönkre ezért próbáltuk meg elkészíteni, így biztosan elfogy.
Fahéjas füge lekvár Fahéjas füge lekvár Fahéjas füge lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!