Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fantás süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
1 dl olaj
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
5 evőkanál liszt

Hozzávalók a krémhez:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
25-50 dkg túró

Hozzávalók a mázhoz:

8 dl narancsos Fanta (vagy egyéb szénsavas üdítő)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást, cukrot, vizet, kakaóport, olajat, sütőport és lisztet összedolgozzuk, majd piskótatésztát sütünk belőle. Ha kész a tészta hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg a tészta hűl, addig összeállíthatjuk a túrós krémet. A túrót jól össze kell törni, hogy ne legyen darabos. A porcukrot és a margarint jó habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a túrót. Ha meghűlt a tészta, egyenletesen rákenjük a túros krémet.
A szénsavas üdítőben elkeverünk 2 csomag vaníliás pudingport és megfőzzük. Ha jól összesűrűsödött, picit kevergetjük, hogy ne túl forrón kerüljön a krémre. Ezután szép egyenletesen eloszlatjuk a túrós krém tetején, majd hideg helyen megdermesztjük.
Jó étvágyat :)

Alternatív elkészítés

Narancsos fanta helyett más üdítővel is el lehet készíteni, kinek mi a kedvence.
Fantás süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!