
Farsangi (szalagos) fánk


Hozzávalók
Farsangi (szalagos) fánk
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés
Az átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk.
A tésztát, letakarjuk és másfélszeresére kelesztjük.
Elkészítés
Bő forró olajba sütjük, lefedve kb. 2 percet, majd átfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Így lesz szalagos a fánk (középen fehér csíkos).
Sütőrácsra vagy papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral.
Tálalás


Farsangi (szalagos) fánk
Hozzávalók
Farsangi (szalagos) fánk
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Az átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk.
A tésztát, letakarjuk és másfélszeresére kelesztjük.
Elkészítés
Bő forró olajba sütjük, lefedve kb. 2 percet, majd átfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Így lesz szalagos a fánk (középen fehér csíkos).
Sütőrácsra vagy papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?