Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi (szalagos) fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Farsangi (szalagos) fánk

50 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek. cukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 kk. só (csapott)
1 kanál rum

Ezenkívül:

olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
baracklekvár a tálaláshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés langyos tejjel.
Az átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk.
A tésztát, letakarjuk és másfélszeresére kelesztjük.

Elkészítés

A megkelt tésztát liszttel hintett nyújtódeszkára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután kiszaggatjuk, és langyos helyen letakarva még egy 1/2 órát kelesztjük.
Bő forró olajba sütjük, lefedve kb. 2 percet, majd átfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Így lesz szalagos a fánk (középen fehér csíkos).
Sütőrácsra vagy papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral.

Tálalás

Házi gyümölcslekvárral tálaljuk.
Farsangi (szalagos) fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!