Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokis csokitorta étcsokis krémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
28 dkg liszt

Krémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
4,5 dl tej
15 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
45 dkg margarin

Tetejére:

15 dkg fehércsoki
pici olaj
3 dkg étcsoki

Díszítéshez:

2 dl hulala
fondantvirágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A virágokat előre elkészíthetjük

Elkészítés

A kakaós tortalaphoz a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük az olajjal, a tejjel, és a maradék 15 dkg cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet és a fehérjehabot. Megsütjük egy 30 cm-es tortakarikában (de süthetjük 26 cm-es karikában is) 70 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Majd ha félrehúztuk a tűzről, akkor tegyük bele a széttördelt csokit. Kevergessük, amíg elolvad, majd hűtsük ki, ezután keverjük ki és adjuk hozzá a kihabosított margarint meg a kakaóport. Ezzel töltsük meg a 3 részre vágott tortalapot. Tegyük a hűtőbe pár órára és vonjuk be a tetejét csokival, majd díszítsük fehércsokival. A szélét oldalát díszítsük a felvert hulalával és a virágokkal.

Tálalás

20 szelet.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A tortát úgy töltsük be, hogy a teteje legyen alul. Majd ha jól lehűlt bevonás előtt fordítsuk meg így szép sima lesz a teteje.
Fehércsokis csokitorta étcsokis krémmel Fehércsokis csokitorta étcsokis krémmel Fehércsokis csokitorta étcsokis krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
67 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!