Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokis-kókuszos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fehércsokis-kókuszos muffin

4 db tojás
14 dkg porcukor
12 dkg sütőporos liszt
8 dkg kókuszreszelék
12 dkg sótlan vaj (megolvasztva)
12 dkg fehér csokoládé (darabokra törve)
2 ek. pirított kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin forma mélyedéseit papírral kibéleljük.

Elkészítés

A tojást a cukorral egy nagy tálba tesszük, és elektromos habverővel 2-3 perc alatt simára keverjük. A lisztet, a sütőport a krémes masszára szitáljuk. A lisztet egy fémkanállal óvatosan, nyolcasokat rajzolva beleforgatjuk. A kókuszreszeléket és az olvasztott vajat is beletesszük, és gyengéden belekeverjük. A tésztát a formákban szétosztjuk. A sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, ezalatt szépen megemelkedik, és színük aranysárga lesz.
A süteményeket a sütőből kiemeljük, és 5 percig a formában pihenni hagyjuk, azután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és simára keverjük. Egy kevés olvadt csokoládét villával a muffinok tetejére csorgatunk, majd pirított kókuszreszelékkel meghintjük őket. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, azután tálaljuk.

Tálalás

24 db
Fehércsokis-kókuszos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!