Fekete rózsa
Hozzávalók
Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg Rama
1 tojás
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
2 dl tej
A töltelékhez:
20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
2-3 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg liszt
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
10 dkg olvasztott Rama
2 dl langyos tej
reszelt citromhéj (elhagyható)
A krémhez:
1 l tej
3 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 vanília aroma
A süti tetejére:
Dr. Oetker Tortabevonó ét
napraforgó olaj
Elkészítés
Elkészítés
A tésztához összegyúrjuk az anyagokat, jó kis gyenge tésztát kapunk. 6 egyenlő részre osztjuk.
2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan, mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot.
A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan, mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot.
A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
Alternatív elkészítés
Dióval is nagyon nagyon finom! Szoktam variálni is, hogy a 4 rúdból 2 mákos 2 diós, az is nagyon jó!
Kedvencnek jelölöm
Fekete rózsa
Hozzávalók
Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg Rama
1 tojás
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
2 dl tej
A töltelékhez:
20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
2-3 cs. Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg liszt
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
10 dkg olvasztott Rama
2 dl langyos tej
reszelt citromhéj (elhagyható)
A krémhez:
1 l tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 vanília aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztához összegyúrjuk az anyagokat, jó kis gyenge tésztát kapunk. 6 egyenlő részre osztjuk.
2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan, mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot.
A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan, mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot.
A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
Alternatív elkészítés
Dióval is nagyon nagyon finom! Szoktam variálni is, hogy a 4 rúdból 2 mákos 2 diós, az is nagyon jó!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?