Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fekete rózsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg Rama
1 tojás
1 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
2 dl tej

A töltelékhez:

20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
10 dkg olvasztott Rama
2 dl langyos tej
reszelt citromhéj (elhagyható)

A krémhez:

1 l tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 vanília aroma

A süti tetejére:

napraforgó olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához összegyúrjuk az anyagokat, jó kis gyenge tésztát kapunk. 6 egyenlő részre osztjuk.
2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan, mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot.
A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.

Alternatív elkészítés

Dióval is nagyon nagyon finom! Szoktam variálni is, hogy a 4 rúdból 2 mákos 2 diós, az is nagyon jó!
Fekete rózsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!