
Fekete rózsa


Hozzávalók
Tészta:
A töltelékhez:
A krémhez:
A süti tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan, mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot.
A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
Alternatív elkészítés


Fekete rózsa
Hozzávalók
Tészta:
A töltelékhez:
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2 lapot megsütünk akkora tepsi hátulján, mint amiben a tekercseket sütjük, kb. 10 perc alatt sül egy lap.
A többi tésztát is kinyújtjuk (én egyszerre szoktam), és megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Hasonlóan, mint a bejglit, de sok tekerés legyen rajta, a tésztát legalább 25 cm szélesre nyújtsuk ki.
A mákot összekeverjük a hozzávalókkal. Langyos legyen, így könnyen kenhető a tésztán, de csak óvatosan mivel könnyen kiszakadhat.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a négy rudat egymástól egyforma távolságra, össze fognak sülni. Kb. 25 perc alatt készre sütjük, egyben kiborítjuk, és kihűtjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot.
A margarint kikeverjük a porcukorral, adunk egy vanília aromát hozzá.
A kihűlt pudingot és a kikevert margarint összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit: 1 lapot leteszünk, rákenjük a krém felét. Az egybesült rudakat óvatosan a krémre rakjuk. A rudak tetejére rákenjük a krém másik felét. Befedjük a másik lappal.
Valamilyen nehezékkel lenyomatjuk, sütőlemezt teszünk a tetejére, és arra teszünk pl. 2 kg cukrot, vagy bármit, így hagyjuk legalább fél órára.
A csokit megolvasztjuk, 10 dkg tortabevonóhoz fél dl olajat adunk, amivel jól kikeverjük. A sütit bevonjuk az olvasztott csokival.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?