Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő torta tej és tojás mentes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 dl zabtej
20 dkg cukor
50 dkg liszt
1 db citrom leve és héja
2 teáskanál vanília kivonat
2 mokkáskanál szódabikarbóna
12 evőkanál olaj
1 ek. ecet
1 csipet só

Krém:

6 dl Soyatoo tejszínhab (rizstejszín- felverhetős)
1 üveg meggybefőtt

Tetejére:

fondant
ételfesék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Összekeverjük a hozzávallókat és megsütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a meggy levével (3 dl), ha kell még hozzá, akkor lehet tenni hozzá meggylét és ha kihűlt hozzáadjuk a meggyet, amit előzőleg lecsepegtettünk.
A tejszínt felverjük a zselatinfixszel és mint a feketeerdő tortát betöltjük. A piskótát 2 felé vágjuk és a habot habzsákba szedjük, koncentrikus köröket nyomunk a lapra, a közöket pedig kitöltjük a meggyes krémmel.
A következő lapon ellentétesen tettem meg mindezt. A külsejét porcukros vajjal körbehúztam és rátettem a fondant bevonatot.
Feketeerdő torta tej és tojás mentes Feketeerdő torta tej és tojás mentes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!