
Feketeerdő torta tej és tojás mentes


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez megfőzzük a pudingot a meggy levével (3 dl), ha kell még hozzá, akkor lehet tenni hozzá meggylét és ha kihűlt hozzáadjuk a meggyet, amit előzőleg lecsepegtettünk.
A tejszínt felverjük a zselatinfixszel és mint a feketeerdő tortát betöltjük. A piskótát 2 felé vágjuk és a habot habzsákba szedjük, koncentrikus köröket nyomunk a lapra, a közöket pedig kitöltjük a meggyes krémmel.
A következő lapon ellentétesen tettem meg mindezt. A külsejét porcukros vajjal körbehúztam és rátettem a fondant bevonatot.



Feketeerdő torta tej és tojás mentes
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez megfőzzük a pudingot a meggy levével (3 dl), ha kell még hozzá, akkor lehet tenni hozzá meggylét és ha kihűlt hozzáadjuk a meggyet, amit előzőleg lecsepegtettünk.
A tejszínt felverjük a zselatinfixszel és mint a feketeerdő tortát betöltjük. A piskótát 2 felé vágjuk és a habot habzsákba szedjük, koncentrikus köröket nyomunk a lapra, a közöket pedig kitöltjük a meggyes krémmel.
A következő lapon ellentétesen tettem meg mindezt. A külsejét porcukros vajjal körbehúztam és rátettem a fondant bevonatot.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?