Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ferdinánd tekercsek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 darab tojássárgája
2.5 dkg élesztő
2 dl tej
2 ek. cukor
csipet só
15 dkg vaj
43 dkg liszt

Töltelék:

1 tojásfehérje
7 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt 3-4 evőkanál langyos tejben, 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A tepsibe sütőpapírt teszünk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit habosra keverjük elektromos habverővel. (jó keményre)
A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastag, téglalap alakúra kinyújtjuk és rákenjük a habos tölteléket, majd feltekerjük.
Ezután kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és a csigákat, megszórjuk kristálycukorral, tepsibe tesszük, távolabb egymástól.
Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Kb. 16 db

Alternatív elkészítés

Vigyázzunk meg ne égjen, nekem 10 perc alatt sült meg.
Ferdinánd tekercsek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!