Fészek torta
Hozzávalók
tészta:
krém:
Elkészítés
Előkészítés
A diót megdaráljuk
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, kiengedjük.
Elkészítés
2. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje fóliával letakarjuk. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük és a hűtőbe rakjuk míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
5. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
Fészek torta
Hozzávalók
tészta:
krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A diót megdaráljuk
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, kiengedjük.
Elkészítés
2. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje fóliával letakarjuk. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük és a hűtőbe rakjuk míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
5. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?