Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fészek torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

20 dkg sárgarépa (reszelt)
15 dkg porcukor
10 dkg rizsliszt
15 dkg dió (darált)
1 citromból nyert citromhéj
4 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

krém:

50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1 púpozott ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A répát alaposan megmossuk, megtöröljük, lereszeljük.
A diót megdaráljuk
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, kiengedjük.

Elkészítés

1. A tojássárgákat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót a reszelt citromhéjat, lisztet és a szódabikarbónát, majd utoljára óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
2. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje fóliával letakarjuk. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük és a hűtőbe rakjuk míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
5. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
Fészek torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!