Fészek torta
Hozzávalók
tészta:
krém:
Elkészítés
Előkészítés
A diót megdaráljuk
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, kiengedjük.
Elkészítés
2. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje fóliával letakarjuk. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük és a hűtőbe rakjuk míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
5. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
Fészek torta
Hozzávalók
tészta:
krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A diót megdaráljuk
A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, kiengedjük.
Elkészítés
2. Kivajazott, lisztezett kis kerek tortaformába (18 cm) öntjük a tésztát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha barnulna a teteje fóliával letakarjuk. Kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
3. A gesztenyemasszát, a mascarponét, a kakaót és a porcukrot összekeverjük és a hűtőbe rakjuk míg hűl a tésztánk.
4. Ha a tészta kihűlt kb. 10 cm átmérőjű, 2 cm mély lyukat vájunk ki. A krémmel vékonyan körbe kenjük a tortát, és burgonyanyomó segítségével az oldalára nyomunk 2-3 cm-es csíkokat, illetve inkább rárázzuk.
5. A fészek közepébe cukortojást rakunk díszítésül.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?