Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fetás párnácskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

24 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kk. só
1 kk. kakukkfű (szárított)
8 cl hideg víz

töltelék:

10 dkg feta sajt (krémfehér sajt)
3 dkg aszalt paradicsom
2 dkg olívabogyó
3 ek. olíva olaj
6 levél friss bazsalikom
1 csipet bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval elkeverjük, a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd a hideg vízzel fényes ruganyos tésztává gyúrjuk (kb. 5 perc) Fél órát pihentetjük, majd kettéosztjuk a tésztát és mindkettőt külön-külön 2 mm vékonyra kinyújtjuk. 8-10 cm átmérőjű kör alakú szaggatóval kb. 20 -22 db tésztakorongot készítünk, a közepükre tesszük a tölteléket és félbehajtjuk a széleket, jól összenyomjuk. Kiolajozott tepsire tesszük a megtöltött tésztát és a tetejét megolajozzuk vagy megkenhetjük tojással is.
A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró kockára vágjuk a feta sajtot szintén és egy tálban összekeverjük az olajjal apróra vágott bazsalikommal, olajbogyóval és a borssal. (Lehet használni szárított bazsalikomot is.)

Tálalás

22 db
Fetás párnácskák Fetás párnácskák Fetás párnácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!